Переваги роботи за кордоном: поради, рекомендації

Переваги роботи за кордоном: поради, рекомендації
Фото ілюстративне

На сьогодні ринок праці України є досить специфічним: кожний хоче розкрити і реалізувати свої здібності, отримувати непогану зарплату, мати високу якість життя, але мрії українців часто розбиваються через жорстоку реальність.

Наразі в Україні існує попит на кваліфікованих представників технічних спеціальностей, медичний персонал, але, як повідомляє Державна служба зайнятості, у 2020 році армія безробітних склала близько 2 млн. осіб, за соціальним опитуванням – 4 млн.

Цифри невтішні, тому багато українців давно працюють за кордоном, переважно в європейських країнах – Польщі, Італії, Німеччині, Угорщині, Чехії. А деякі тільки починають шукати вакансії, однак не всі знають, як правильно підійти до їх пошуку.

Деякі намагаються самостійно працевлаштуватись, переглядаючи пропозиції від роботодавців на зарубіжних сайтах, але недобросовісні роботодавці зустрічаються і за кордоном, і не завжди можна знайти оптимальний варіант роботи.

Пошук роботи через знайомих - це майже завжди неофіційне працевлаштування, хоча згідно з чинним законодавством, працевлаштування в Європі для українців носить цілком легальний характер.

Тому, зазвичай, щоб отримати найактуальніші вакансії за кордоном, люди прямують у кадрове агентство. Так, це найбезпечніший шлях, але  в кадровому агентстві за надані послуги потрібно заплатити великі комісійні. Пропонуємо потрібну вакансію знайти буквально за одну годину, розмістивши безкоштовно своє резюме на спеціалізованому інтернет-порталі razem.work. На сайті вас чекає популярна нині робота в Польщі та в інших європейських країнах.

Плюси працевлаштування

В європейських країнах оплата навіть некваліфікованої праці набагато вища, ніж в Україні. А якщо ви підтвердите свою кваліфікацію і високий рівень підготовки, ви зможете претендувати на роботу за фахом, а значить і на більш солідну зарплату. Для сезонної роботи за кордоном знадобиться короткострокова віза на термін до 6 місяців. Люди будівельних спеціальностей, водії, медики, обслуговуючий персонал цілком можуть розраховувати на тривалі трудові угоди.

У будь-якому випадку робота за кордоном має свої плюси :

  • оптимальні умови для професійного розвитку;
  • висока заробітна плата, зокрема в Угорщині  мінімальна зарплата становить - 500$; Польщі - 600$, а  в Німеччині – близько 1500$;
  • можливість спілкування з іноземцями, вивчення мови;
  • отримання європейського культурного досвіду, ознайомлення із традиціями, історичними пам’ятками;
  • доступ у разі необхідності до медичних послуг високого рівня;
  • отримання громадянства і постійне проживання.

Для того, щоб отримати прекрасні перспективи для розвитку і життя, потрібно розлучитися із друзями, інколи навіть – сім’єю. Психологічно це надзвичайно складно. Крім того, потрібно подолати мовний бар'єр і опанувати чужу мову на достатньому розмовному рівні, призвичаїтися до іншого менталітету. Тому перед тим, як їхати за кордон, потрібно добре зважити переваги і ризики, і прийняти правильне рішення. Потрібно також  врахувати те, що не кожна компанія запропонує вам оплату переїзду і житло. Зважте також на те, що офіційне працевлаштування зумовлює сплату високих податків. Це характерно для більшості розвинених європейських країн. Може виникнути бюрократична тяганина під час оформлення робочої візи.

Якщо ви хочете нівелювати більшу частину мінусів трудової міграції і гарантовано отримати високооплачувану роботу, не прикладаючи великих зусиль і витрат, звертайтесь в онлайн-режимі на вищевказаний інформаційний портал.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують чоловіка, який втік з реабілітаційного центру
Наступна новина Україна оновила список країн «червоної» та «зеленої» зон
Останні новини
Схожі новини