Перший відпочиває: популярні курорти Азії - Тайланд, Індонезія і В'єтнам

Перший відпочиває: популярні курорти Азії - Тайланд, Індонезія і В'єтнам
Індонезія. Фото - osmais.com

Серпень радує волинян теплою погодою.

А втім, у відпустку можна поїхати не лише до найближчого озера, а й на море. Якщо гаманець дозволяє, та й полетіти кудись на море за кордон.

Цього разу ми поговоримо про відпочинок в Азії, про найпопулярніші курортні напрямки та особливості відпочинку в тропіках.

Отож, як розповіли партнери проекту Туристичне агентство «Море турів», яке знаходиться у Луцьку на пр. Волі, 9, відпочинок в екзотичній Азії стає дедалі доступнішим та популярнішим.

«Одними з таких найбільш популярних туристичних напрямків у тропічній Азії є Тайланд, В’єтнам та океанічна Індонезія. Якщо раніше тури в ці країни пропонували всього 1-2 оператори в Україні, то зараз його можна замовити без проблем.

Це, зокрема, завдяки і тому, що на ринок авіаперевезень вийшли нові авіалінії, які пропонують хороші умови для туристів. Відпочинок у цих країнах є дешевим, однак варто враховувати, що левова частка вартості туру припадає саме на оплату авіаперельоту», - розповідає директор ТА «Море турів» Світлана Віщик.

ТАЙЛАНД

Тайланд – вже давно розвинутий туристичний напрямок, але з кожним роком стає більш доступним у силу багатьох факторів.

«По-перше, це дуже дешева країна щодо вартості проживання – там дуже дешеві готелі. Відпочинок у Тайланді вважається одним з найбільш бюджетних. Сюди люди їдуть за екзотикою, за враженнями.

Коли хочуть усамітнитись, пливуть на острови. Можна за декілька доларів орендувати човен і поїхати на майже безлюдні острови. Там дуже гарно, чисто, світла водичка, пальми, пляж… А ще багатьох туристів приманює в Таїланді секс-індустрія, що особливо популярна в Паттайї», - зауважує Світлана Віщик.

За її словами, найбільш дорогим у вартості туру є переліт. Через підвищення популярності цього курорту з’явились прямі перельоти МАУ, є регулярні і чартерні рейси в Бангкок. Також з’явились Катарські і Турецькі авіалінії.

Фото – ТСН

«Нині у Тайланді розвивається туристичний напрямок на острів Пхукет. Там усе набагато сучасніше і гарніше. Зараз набирає обертів відпочинок на острові Пхі-Пхі. А ще дуже популярний серед туристів острів Ко Чанг – кокосовий острів. Звідси дуже часто люди відправляються на екскурсію в Камбоджу, яка притягує своєю історичністю і буддійськими храмами. Тому, хто хоче відвідати Камбоджу, ми радимо летіти на відпочинок на острів Ко Чанг», - рекомендує директор ТА «Море Турів».

Щоправда, за порадою тур-агентів, варто враховувати, що в літній період (з травня по жовтень) у Тайланді триває сезон дощів. Але в загальному туристи літають туди на відпочинок цілий рік. Такі тропічні дощі досить непередбачувані. Ви прилетіли, а їх може вже й не бути. Але за рахунок цього путівки у такий період коштують дешевше. Утім, Світлана Віщик рекомендує відпочивати там у період з листопада по квітень.

«Вартість путівки залежить від того, наскільки днів ви їдете. Загалом тижневий тур у Тайланд  обійдеться у 500-600 доларів на особу. Це, зокрема, ціни на бюджетні тури до Паттайї. А от у Пхукет тур буде коштувати трішки більше, оскільки там дорожче обійдеться авіапереліт. Вартість туру на Пхукет становить 700 доларів на особу. Здебільшого в турах передбачені тільки сніданки, оскільки готелі не працюють на «все включено». Туристи летять у Тайланд, аби скуштувати морепродукти, які тут дуже дешеві», - розповідає Світалана Віщик.

Варто зауважити, що після того, як ви прилетите в Тайланд, доведеться отримати візу, яка коштує близько 60 доларів. Але, за словами експертів в галузі туристичної індустрії, відпочинок у Тайланді – це море неймовірних вражень та справжній тропічний релакс.

ІНДОНЕЗІЯ

Республіка Індонезія розташована в південно-східній Азії і є найбільшим у світі архіпелагом з 18 тисячами островів. Під час подорожі Індонезією ви побачите величезну кількість історичних пам'яток, а також тут неймовірний пляжний відпочинок. Тут і непрохідні джунглі, і вулкани, племена з древніми традиціями і серфінг…

За словами турагентів, дуже популярними є туристичні напрямки на острови Комодо, Ява і Балі.

«Чи не найбільш популярним напрямком в Індонезійському острівному архіпелазі є острів Балі, який останнім часом швидко розвивається і став дуже популярним. Зокрема, це і за рахунок того, що відкрилось багато авіарейсів. Більшість з пересадками, але зі зручними графіками рейсів. Тому й ціни стають більш доступнішими», - запевняє менеджер з продажу ТА «Море Турів» Дарина Міщук

За її словами, на Балі влітку немає такого вираженого сезону дощів, як це буває в інших регіонах цих широт. А ще досить часто ті, хто летять на Балі, беруть екскурсію в Сінгапур.

«Тури на Балі досить часто обирають молодята. Тут ви побачите все: унікальну культуру, храми, вулкани й озера, рисові тераси. А ще на Балі – неймовірний пляжний відпочинок з серфінгом та дайвінгом. Тут просто казкові пляжі і вода, а тому й відповідна романтична атмосфера, яку шукають молоді пари», - зауважує Дарина Міщук.

Тур в Індонезію на 11 днів/9 ночей зі сніданками переважно коштує від 800-900 доларів за особу.

Фото – tripmydream.com

В’ЄТНАМ

В’єтнам – екзотична країна з надзвичайно гарною природою, прекрасними бухтами, національними парками та красивими пляжами.

«В’єтнам став дуже популярним останнім часом. Раніше тури до В’єтнаму пропонували лише 1-2 оператори, але зараз їх навіть можна замовити спокійно. В’єтнам – дуже різноплановий: тут і самобутня культура, і фешенебельні готелі. Клімат дуже різноплановий. Тому треба знати коли, в яку пору року та в який регіон їхати. Якщо взяти в загальному, то він приваблює тим, що там надзвичайно гарна природа і плюс – дуже дешеве харчування. Багато туристів, які були у В’єтнамі, залишилися в захваті від подорожі», - розповідає директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик.

Серед найпопулярніших курортів В’єтнаму – унікальне місто храмів та пам’яток історії Хошимін, активний і «тусовочний» Ханой, а також Фантх’єт, де білосніжні пляжі і казкове море.

Однак, як зауважує менеджер з продажу Дарина Міщук, хоч В’єтнам і невелика країна, та є багато куточків, куди важко дістатись.

«Серед таких - місто Нячанг, а от у Фантьєт – легше. Але у В’єтнамі також є сезони дощів. Тому той, хто їх не боїться, повинен розуміти, що Фанхієт – не такий вологий. Навіть той самий Нячанг…

Середня температура +26-29. Також багато людей, які летять на відпочинок у В’єтнам, відвідують ще й Лаос і Камбоджу. Але для цього потрібно обрати тур на довший період. Щодо вартості, то він обійдеться від 1000 доларів на людину. Тут перельоти тільки з пересадками, але дуже хорошими авіалініями», - запевняє Дарина Міщук.

Окрім мальовничої природи та архітектури, у В’єтнамі просто казкові пляжі з білосніжним піском та бірюзовою водою. Тож цей туристичний напрямок ідеально підійде тим, хто шукає екзотичного і цікавого відпочинку.

Фото – travel-tours.com.ua

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Просять допомогти мешканці Волині, яка постраждала в ДТП
Наступна новина Волонтер корпусу миру одружився з волинянкою
Останні новини
Схожі новини