Піхотинець тихоокеанського флоту врятувався, потрапивши в полон до українських прикордонників

Піхотинець тихоокеанського флоту врятувався, потрапивши в полон до українських прикордонників

Під час виконання бойових завдань прикордонники взяли в полон військовослужбовця 155-ї бригади морської піхоти тихоокеанського флоту рф.

 

Про це написали на сайті Держприкордонслужби України.

 

Полонений виявився 29-річним уродженцем Республіки Алтай, який з 2018 по 2021 рік відбував покарання в одній із російських колоній.

Під час бою росіянин дістав поранення голови, верхніх та нижніх кінцівок. Коли він був у безпорадному стані, його виявили бійці Держприкордонслужби України та евакуювали у безпечне місце.


До полоненого поставилися з дотриманням всіх норм міжнародного гуманітарного права. Йому надали кваліфіковану домедичну допомогу: наклали шину на руку, а на рани бандаж, дали поїсти, попити. Якби прикордонники вчасно не допомогли військовослужбовцю країни-агресорки, він помер би від втрати крові, – йдеться в повідомленні.


Під час спілкування з українськими захисниками полонений повідомив: «Нам розповідали, що українські військові – страшні звірі. Не вірте цьому. Це не так. Українські солдати та медики знайшли мене, надали допомогу і врятували мене».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Батькам Героя з Волині вручили посмертний орден сина
Наступна новина В Україні розпочали надавати гранти на розробку ракет
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні