Пішов воювати в 21: історія українського прикордонника

Пішов воювати в 21: історія українського прикордонника

До початку повномасштабного вторгнення прикордонник Ростислав проходив службу на західному кордоні, а коли ворог зазіхнув на рідну землю, не вагаючись вибув з підрозділом на Донеччину, де три місяці боронив територію України.

Його історію розповідають на фейсбук-сторінці Волинського прикордонного загону.

Свій військовий шлях Ростислав почав у лавах прикордонників строковиком три роки тому. А з початком повномасштабного вторгнення прийняв рішення підписати контракт та стати на захист своєї держави. 

Мені 21 рік і це був мій перший досвід участі у бойових діях… Звичайно було страшно, я ніколи і не уявляв, що таке війна. Але підтримка досвідчених побратимів та успіхи у відбитті ворога мотивували боротися до останнього, – згадує прикордонник.

Повернувшись зі сходу, Ростислав вирішив опанувати нову для себе справу – кінологію. Тож зараз він та його чотирилапа напарниця Ейфорія навчаються на пошук зброї та вибухових речовин.

Моя Ея – це не просто службовий пес, це справжня кудлата ейфорія. Вона надзвичайно енергійна, грайлива та активна. Це порода фокстер’єр, а вони, як відомо природжені мисливці. Попри невеликі розміри та милий вигляд, вони справжні фахівці з виявлення зброї, вибухівки, наркотиків та тютюнових виробів, тому є незамінними помічниками в охороні державного кордону, – розповів кінолог.

Попереду у Ростислава та Ейфорії тривале навчання, але хлопець переконаний, що у них все вдасться, адже чотирилапа напарниця надзвичайно вправна учениця і вже показує хороші результати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька громада попрощалась із захисником
Наступна новина Як військовим отримати направлення на ВЛК та куди звертатися, якщо його не видають
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні