Після осінніх канікул луцькі школярі повернуться за парти, – начальниця управління освіти

Після осінніх канікул луцькі школярі повернуться за парти, – начальниця управління освіти
Фото ілюстративне

Після осінніх канікул луцькі школярі повернуться за парти до навчальних закладів. Дистанційне навчання у школах Луцька поки що не передбачається.

Про це в ефірі телеканалу «Аверс» розповіла очільниця міського управління освіти Зіновія Лещенко, повідомляє ІА Конкурент

З її слів, з цього приводу в міському управлінні освіти спілкувалися персонально з усіма директорами луцьких шкіл. Також, каже Зіновія Лещенко, рішення навчатися в очному форматі підтримує більшість батьківської громадськості. 

«Усі дійшли висновку, що навчаємося в очному форматі, оскільки зона, де ми знаходимося, за рішення комісії ТЕБ, дозволяє вчитися. Дистанційне навчання вдома не є запорукою тієї безпеки, яка є в сталому середовищі навчального закладу. Коли батьки йдуть на роботу, діти, не маючи якихось обмежень, можуть дозволити собі проводити свій вільний час від очного навчання так, як вважають за потрібне. І погода дозволяє.

Я вважаю, що поза школою діти можуть більше наражатися на небезпеку. Одна справа, коли є стале середовище в школі, і друга – більш розширене коло спілкування і соціалізації поза школою. Прийнято рішення навчатися очно, спілкування «учень-вчитель» і «учень-учень» не замінить ніщо», – зазначила керівниця.

Зіновія Лещенко додала, що, відповідно до роз'яснень МОН, 1-4 класи рекомендовано залучати до очного навчання, 5-11 класи можуть навчатися за змішаною формою навчання.

Як саме організовувати змішану форму навчання, вирішує педагогічна рада кожного окремого навчального закладу.

Нагадаємо, регіональний директор європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге заявив, що закриття шкіл у боротьбі з пандемією коронавірусу є малоефективним заходом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, які партії проходять до Ковельської міської ради
Наступна новина Скандальне рішення Конституційного Суду: у списку тих, хто голосував «за», – суддя з Волині
Останні новини
Схожі новини