Після смерті дорога вам людина назавжди залишиться поруч онлайн

Після смерті дорога вам людина назавжди залишиться поруч онлайн

Днями біологи поставили під сумнів популярну теорію появи життя на Землі, а тепер боротимуться зі смертю. У Швеції фахівці працюють над створенням так званих електронних копій померлих людей.

Згідно з повідомленням, спочатку буде створена програма, а в майбутньому планують розробляти роботів, схожих зовні на небіжчиків, передає Сегодня з посиланням на Ліга Новини.

"Спочатку ми створили мовну програму, яка відповідає на питання наших клієнтів з приводу організації похорону", – розповіла Шарлотта Руніус, директор мережі стокгольмських похоронних бюро.

Вона повідомила, що згодом з'явилася ідея створити "електронну копію людини", тобто спеціальну програму, яка буде імітувати голос померлого. Фахівці хочуть зробити так, щоб програма могла відповідати на різні побутові питання, але не зможе розповісти ні про що нове, оскільки не передбачено оновлення бази даних.

Шведські розробники мають намір зробити програму з голосом першим етапом проекту. Надалі буде розробка роботів, які будуть схожі зовні на померлих людей.

Для перших працюють зразків похоронне агентство і група програмістів шукають десять добровольців, чиї голоси запише і обробить програма.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як знайти натхнення, якщо нічого не хочеться: 4 секрети
Наступна новина Школяр з Колок став переможцем всеукраїнського конкурсу екологічних проектів
Останні новини
Схожі новини