Після цього гайда ви зможете збирати ланцюгові пили Dnipro-M як професіонал

Після цього гайда ви зможете збирати ланцюгові пили Dnipro-M як професіонал

Правильна збірка ланцюгової пили – запорука її довгої та безвідмовної роботи. У цій статті ми розглянемо все необхідне для успішного результату. 

Встановлення зубчастого упору

Насамперед потрібно правильно встановити упор. Орієнтуйтеся за центральними зубами – вони повинні дивитися вгору. Зніміть кришку з пилки за допомогою свічкового ключа, відкрутивши кріпильні гвинти. Будьте уважні: перед цим приберіть пилу з гальма, інакше нічого не вийде. Тепер встановіть зубчастий упор.

Встановлення пильної гарнітури

Установку пильної шини та ланцюга найзручніше проводити, поклавши пилу горизонтально. Так ланцюг не буде провисати під час монтажу пили Дніпро-М:

  1. Спочатку встановіть шину, максимально притиснувши її до зірочки.
  2. Потім надіньте ланцюг, починаючи з провідної зірочки.
  3. Протягніть ланки у верхній паз шини, натягніть шину до упору.
  4.  Перевірте, щоб різальні зуби знаходилися позаду обмежувача глибини пиляння.

Встановіть кришку так, щоб гвинт натягу ланцюга точно потрапив в отвір шини. Якщо між кришкою і шиною є прозір – відрегулюйте положення гвинта викруткою. Наживіть вручну і злегка затягніть їх свічковим ключем. Натягніть ланцюг, обертаючи гвинт за годинниковою стрілкою. Нормальним вважається положення, коли в центральній частині шини визирають 2-3 ланки. Тепер затягніть гвинти кришки до кінця, піднявши шину вгору, щоб прибрати люфт. Перевірте плавність ходу ланцюга ключем.

Заправка пили мастилом

У жодному разі не заливайте відпрацьоване – воно швидко виведе з ладу мастилонасос, забивши фільтр, а абразив у ньому знищить шину і ланцюг. Покладіть пилу на бік, відкрутіть кришку бака і залийте мастило.

Приготування паливної суміші

Змішуйте бензин і мастило для двотактних двигунів строго в пропорції, зазначеній виробником:

  1. Dnipro-M 2T – 1:25 (40 мл оливи на 1 л бензину);
  2. Dnipro-M 2Tec –1:50 (20 мл мастила на 1 л бензину).

Для інших обсягів суміші пропорція залишається тією самою, змінюється лише кількість оливи:

  1. для 2 л 1:50 – 40 мл мастила;
  2. для 0.5 л 1:50 – 10 мл оливи.

Не змінюйте пропорцію ані під час обкатки, ані під час роботи – це призведе до нагару або недостатнього змащення, що швидко вб'є двигун. Налийте в мірну ємність бензин і мастило потрібного обсягу, ретельно перемішайте.

Заправка пили паливом і запуск

Відкрутіть кришку бензобака і залийте готову паливну суміш. Рекомендуємо використовувати лійку, щоб не розлити бензин. Поставте пилу на горизонтальну поверхню. Закрийте повітряну заслінку. Кілька разів натисніть на праймер, поки він не заповниться бензином. Увімкніть запалювання і гальмо ланцюга. Притримайте агрегат ногою і лівою рукою, правою потягніть ручку стартера до упору і різко смикніть вгору. Коли мотор схопить і затихне, відкрийте повітряну заслінку. Знову смикніть за пусковий механізм. Прогрійте двигун 30–40 секунд перед роботою. Дотримуйтесь цих рекомендацій – і ваше обладнання буде радувати вас довгою і безпроблемною роботою.

Реклама*

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Російські військовополонені жаліються, що Путін про них забув
Наступна новина Вісім категорій чоловіків більше не отримають відстрочку від мобілізації. Деталі
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні