Поліція пояснила штурм наметового містечка під Верховною Радою. ФОТО. ВІДЕО

Поліція пояснила штурм наметового містечка під Верховною Радою. ФОТО. ВІДЕО

Третього березня біля наметового містечка під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками.

Біля Верховної Ради проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках кримінальних проваджень, які розслідують слідчі поліції Києва, передає УП.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції, начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

«3 березня працівники поліції Києва проводять слідчі дії в наметовому містечку, розташованому біля Верховної Ради України. Процесуальні дії проводяться на підставі двох рішень суду та в рамках кримінальних проваджень, які розслідують слідчі поліції Києва. Підтримка поліцейськими забезпечена на вимогу слідчого», - заявив Крищенко.

За його словами, слідчі працюють по кримінальних провадженнях, одне з яких відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), інше – по подіях 27 лютого біля ВР.

Крищенко додав, що під час проведення слідчих дій мешканці наметового містечка чинили опір, тож поліцейським довелося затримати мешканців містечка, наразі вже 50 доправлено до райуправлінь поліції. 

«Ухвала суду надає слідчим можливість працювати на місці вчинення протиправних дій, вилучати речові докази та опитувати можливих свідків. Будемо вилучати предмети, які використовувалися для нападу на поліцейських, нанесення тілесних ушкоджень. Вже зараз вибухотехніки вилучають кілька предметів, візуально схожих на споряджені гранати. Також будемо вилучати речі, які проходять по інших кримінальних провадженнях», – повідомив Крищенко.

Як повідомляє кореспондент УП з місця події, наразі біля Верховної Ради спецпризначенці продовжують демонтаж наметового містечка, з наметів витягають особисті речі мітингувальників, усе складають у мішки.

Біля кордону правоохоронців зібралися близько 50 осіб на підтримку затриманих учасників акції, вигукують на адресу поліції  «Всі в АТО», «Ганьба», «За що продалися?».

 

 

Posted by "Українська правда" on Friday, 2 March 2018
 

У поліції Печерського району - 71 затриманий у наметовому містечку на Грушевського активіст Рух "Визволення". Потрібні волонтери-адвокати. Хто може зараз виїхати - дайте знати +380 63 833 6505

Posted by Єгор Соболєв on Friday, 2 March 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Рівненській області на залізниці стався витік хімікату
Наступна новина «Аптеки в лікарнях повинні бути комунальними», - депутат Вячеслав Рубльов
Останні новини
Схожі новини