Польські митники розпочали «тихий страйк»: на кордоні можуть бути черги

Польські митники розпочали «тихий страйк»: на кордоні можуть бути черги

Польські прикордонні органи розпочали «тихий страйк». А це передбачає уповільнену перевірку на кордоні і призводить до зростання черг при перетині кордону.

Страйкувати поляки почали у п′ятницю, 7 вересня. Про це інформує Посольство України в Польщі, пише «Конкурент».

Читайте також: Як у Луцьку відзначають День міста. ФОТО

«За інформацією профспілкового комітету Митної служби Польщі, сьогодні 7 вересня 2018 року, польські митники розпочали так званий "тихий страйк", що може призвести до збільшення черг і тривалості проходження митних процедур при перетині українсько-польського державного кордону в автомобільних та піших пунктах пропуску», – інформує посольство України в РП.

Це просять врахувати при плануванні подорожей до Польщі.

Як повідомляє Укрінформ, наприкінці серпня профспілкові організації, які підпорядковані Міністерству внутрішніх справ Польщі, розіслали листи до 50-ти різних адресатів (керівництв аеропортів, пасажирських та вантажних перевізників тощо) з попередженням про те, що можуть бути елементи "італійського страйку" на зовнішніх кордонах РП, якщо профспілки і профільне міністерство не домовляться. У листі профспілки силових структур попереджають, що запровадження елементів "італійського страйку" у вигляді дуже детальної і поглибленої перевірки на прикордонних пунктах може призвести до зростання черг на кордонах Польщі з іншими країнами.

Читайте також: Луцькі поляки розповідатимуть про традиції татар

Протест польських силовиків, зокрема прикордонників, триває вже кілька місяців. Вони вимагають підвищення зарплат і повернення до попередньої пенсійної системи. Переговори з цього приводу профспілок і керівництва МВС тривають з березня, однак не принесли жодних результатів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майк Тайсон прилетів до Росії, де назвав Ломаченка кращим боксером на планеті
Наступна новина Як міліція била лучан за синьо-жовтий стяг у 1989. ФОТО
Останні новини
Схожі новини