Польських прикордонників судитимуть через співпрацю з волинськими контрабандистами

Польських прикордонників судитимуть через співпрацю з волинськими контрабандистами

Двох польських прикордонників Грубешівського загону судитимуть за корупцію. Чоловіки спрощували українським контрабандистам умови перетину кордону.

Зараз їх взяли під варту, їм загрожує до 10 років позбавлення волі, – пише zaxid.net  з посиланням на Kurier Lubelski.

Обвинувачення у хабарництві двох співробітників прикордонної служби в Грубешові Славоміра М. та Лукаша Г. передали до суду. Розслідування провадило Люблінське відділення департаменту з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури.

«Славомір М. був звинувачений у вчиненні 47 злочинів у 2016-2017 роках щодо прийняття майнових вигод та перевищення чи невиконання своїх обов'язків контролера на прикордонному переїзді в Зосині. Прокурори встановили, що Славомір М. протягом цього періоду підтримував зв'язок з українськими громадянами, полегшуючи їм здійснювати прикордонні перевірки, зазвичай, в обмін на отримання фінансової вигоди або її обіцянки», ‒ цитує прокурора Мацєя Флоркевича Kurier Lubelski.

Славоміра М. також звинуватили в спробі підкупити іншого офіцера прикордонної служби, щоб спонукати його співпрацювати з контрабандистами сигарет. Крім того, їх обох звинуватили в зливанні інформації в квітні 2017 року про розташування патрулів прикордонників особам, які намагалися переправити сигарети через річку Буг.

Від січня одного з них утримують під вартою. Іншого випустили під заставу 30 тис. злотих. За польським законодавством, офіцерам загрожує позбавлення волі до 10 років. Обвинувальний акт передали до суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький перевізник відмовився обслуговувати 18-ий маршрут. ВІДЕО
Наступна новина Волиняни заплатили майже 200 мільйонів військового збору
Останні новини
Схожі новини