Помер відомий дисидент, який був почесним громадянином Волині

Помер відомий дисидент, який був почесним громадянином Волині
Валентин Мороз

У Львові помер український історик, один із представників українського національного руху, політв'язень, дисидент, автор понад 100 наукових праць та почесний громадянин Волині Валентин Мороз.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Вахтанг Кіпіані

«Пішов з життя один з легендарних борців з комунізмом, автор блискучих самвидавних текстів 1960-1970-х років Валентин Мороз. На фото - 40 років тому, через кілька днів після звільнення і виїзду на захід тримає в руках портрет табірного товариша Левка Лук'яненка. Радий, що був знайомий з п. Валентином», – написав Кіпіані.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Валентину Морозу присвоїли звання «Почесний громадянин Волині». Після урочистостей  Валентин Мороз прочитав лекцію на тему «Великий Луцьк».

Довідково: 
Народився 15 квітня 1936 року в селі Холонів, нині Горохівського району Волинської області в селянській сім'ї.
Після закінчення школи вступив на історичний факультет Львівського Університету, потім до заочної аспірантури (на очну не прийняли через незадовільну оцінку з історії КПРС). Працював завучем і вчителем сільської школи, а з 1964 — викладачем Луцького педінституту, потім Івано-Франківського педінститутів.
В Луцьку Валентин Мороз писав кандидатську дисертацію в якій досліджував луцький процес 1934 року над членами КПЗУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розпочинаються літературні зустрічі до фестивалю «Фронтера»
Наступна новина З військової частини на Волині втік солдат з автоматом. ОНОВЛЕНО
Останні новини
Схожі новини