Порівняння iPhone 15 Pro з попередниками: чи варто оновлюватись на новішого флагмана?

Порівняння iPhone 15 Pro з попередниками: чи варто оновлюватись на новішого флагмана?

Вам може бути цікаво, що насправді покращало в iPhone 15 Pro порівняно з iPhone 14 Pro. Чим остання серія краща за свого попередника та в чому, можливо, переважає модель 2022 року? Питання логічні, особливо, якщо є бажання купити Айфон 15 Про, і потрібно зрозуміти його фішки. Розповідають спеціалісти магазину техніки Avic, в асортименті якого є обидва флагмани від Apple. 

Порівняння характеристик  iPhone 15 Pro та 14 Pro

Оновлення з iPhone 13 Pro до iPhone 14 Pro було невеликим і полягало в постійно увімкненому дисплеї та динамічному острові. У Apple iPhone 15 Pro https://avic.com.ua/iphone/seriya--iphone-15-pro додано ще кілька нових функцій, зокрема: 

  • титановий корпус, призначений для помітного зниження ваги;
  • універсальна кнопка дії, яка замінює кнопку відключення звуку;
  • новий чіп A17 Pro, значно продуктивніший за попередника;
  • поява USB-C замість Lightning.

Але й це ще не все: камера з великою фокусною відстанню, додатковим режимом 24 МП та автоматичним портретним режимом вразить любителів зйомки фото / відео. 

Швидкість: iPhone 15 Pro vs 14 Pro 

Новий процесор для iPhone з'являється щороку, і щоразу Apple робить його більш ефективним, щоб збільшити час автономної роботи, або більш швидким для підвищення продуктивності. У iPhone 15 Pro основна увага приділяється продуктивності: 

  • iPhone 15 Pro: Apple A17 Pro, Hexacore з 2 високопродуктивними та 4 ефективними ядрами, 6 ядрами графічного процесора, 16-ядерним процесором Neural Engine, 3-нм техпроцес;
  • iPhone 14 Pro: Apple 16 Bionic, Hexacore з 2 високопродуктивними та 4 ефективними ядрами, 5 графічних ядер, 16-ядерний Neural Engine, 4-нм техпроцес.

На перший погляд, характеристики чипів звучать схоже. Apple встановила в iPhone 15 Pro на одне графічне ядро більше, ніж в попереднику. Виробник збільшив продуктивність процесора новинки на 10 відсотків, а продуктивність графіки – на 20 відсотків. Neural Engine тепер майже вдвічі швидший, а трасування променів майже вчетверо. 

Акумулятор: iPhone 14 Pro трохи попереду 

Вища продуктивність iPhone 15 Pro дещо негативно відбивається на тривалості роботи без підзарядки. Щодо 14 Про, то це – справжнє диво автономності, що дозволяє користувачам безпечно працювати протягом дня. А головне, трішки довше, ніж 15 Про. 

Розміри та вага: титан робить iPhone 15 Pro легшим 

Айфон 15 Про трохи зменшився в порівнянні з 14 Про, але став товщим. Нова кнопка на iPhone 15 Pro розташована глибше в корпусі, ніж кнопка відключення звуку в попередника.

Цього року Apple перейшла від сталі корпусу в 14 Pro до титану в 15 Pro, тому він легший на 19 грам: 187 г у порівнянні з 206 г в старшого флагмана. 

Камера: iPhone 15 Pro краще 

Більш висока продуктивність процесора дає більше фотографічних можливостей Айфону 15 Про та покращує Smart HDR 5, продуктивність зйомки при слабкому освітленні. В новинці також присутня функція автопереходу в портретний режим, коли штучний інтелект розпізнає людину або домашню тварину. Порівняно з попередником, iPhone 15 Pro відтворює кольори та деталі яскравіше та точніше, а нічні зображення іноді виглядають так, ніби вони були зроблені вдень.

Портретний режим основних камер дає хороші результати при слабкому освітленні на обох телефонах. 

Висновок: що краще – iPhone 15 Pro чи iPhone 14 Pro? 

ІPhone 15 Pro – кращий смартфон ніж попередник практично у всіх відношеннях. Швидший процесор, краща камера, відкрита інфраструктура завдяки USB-C, кнопка дії замість вимкнення звуку та менша вага. А ще – міцний та легший титановий корпус. Щодо 14 Про, то в нього трохи кращий час автономної роботи. Зверніть на це увагу, обираючи айфон серед актуальних флагманів Apple. Замовити ту чи іншу модель iPhone з вигодою можна в магазині Avic онлайн або торгових точках ритейлера в Харкові, Києві та Одесі.

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька громада передала на фронт систему РЕБ та чергову партію обладнання. ФОТО
Наступна новина Залізний кулак «Сталевої Сотки»: танкісти волинської бригади відчточують майстерність. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні