Пожежа в США не вщухає, вогонь загрожує Санта-Барбарі

Пожежа в США не вщухає, вогонь загрожує Санта-Барбарі

Сильні вітри не дають змогу пожежним боротися зы стихією.

Уже тиждень територією штату Каліфорнія, США, вирує масштабна пожежа, яка зараз загрожує місту Санта-Барбара. Оголошена евакуація. Про це повідомляє Los Angeles Times.

Влада повідомляє, що неконтрольоване полум’я спалило 230 000 акрів на вечір неділі, що зробило пожежу п’ятою найбільшою в сучасній історії Каліфорнії.

Протягом дня вогонь поширився на більш ніж 50 000 акрів, що спричинило необхідність у евакуації 5000 місцевих жителів. Ще 30 000 особам наказали підготуватись до імовірної евакуації.

Пожежникам не вдається побороти стихію через сильний вітер. Зазначається, що в понеділок вітер може посилитись.

Наразі відомо про одну жертву – це 79 річна Віджинія Пеломіа з Санта-Паули. Повідомляється, що вона померла через отруєння димом та опіки.

Управління захисту лісних угідь та протипожежної охорони Каліфорнії повідомляє, що «понад 700 пожежних із 10 штатів знаходяться на передовій лінії боротьби з вогнем на півдні Каліфорнії».

Нагадаємо, через масштабну пожежу в Каліфорнії раніше було евакуйовано більше 200 000 осіб.

Пожежі спричинили небувале забруднення повітря. Спеціалісти із якості повітря визначили, що рівень забруднення складає 500 балів, враховуючи, що показник у 151 бал є небезпечним для людини.

Дим та пил викликають подразнення очей, носа, горла, головний біль та нудоту. Лікарні Південної Каліфорнії вщент заповнені.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Півроку безвізу: скільки українців скористалося можливістю потрапити до Європи без віз
Наступна новина Викриття «безрукого» афериста. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини