Пожежники починають масштабну перевірку в кінотеатрах і ТЦ

Пожежники починають масштабну перевірку в кінотеатрах і ТЦ

Державна служба з надзвичайних ситуацій розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Заходи починаються 30 березня по всій Україні.

"Рішення, яке ми ухвалили, дає можливість провести перевірки всіх місць масового скупчення людей – кінотеатрів, ТЦ, шкіл, садочків. В повній координації з місцевою владо це треба зробити якомога швидше. Це треба робити далі системно", - сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман за підсумками наради з головою ДСНС Миколою Чечоткіним.

Він пообіцяв, що перевірки не будуть інструментом тиску.

"Якщо хтось у гонитві за додатковою гривнею хоче захаращити свій заклад додатковими конструкціями, які обмежують план евакуації, з тими треба жорстко поступати", - зазначив Гройсман.

Голова ДСНС зі свого боку підтвердив, що перевірки розпочнуться вже у п'ятницю і проходитимуть по всіх громадських закладах у режимі додаткового тренування персоналу.

"Там, де будуть серйозні порушення, наша позиція буде безкомпромісною", - зазначив Чечоткін.

Як повідомлялося, 25 березня в торговому центрі "Зимова вишня" в російському Кемерові сталася пожежа. За офіційними даними, загинули 64 людини, серед них – 41 дитина.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив співчуття з приводу трагедії й доручив провести масштабну перевірку безпеки людних місць в Україні.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть підняти плату за проїзд у тролейбусі
Наступна новина 2,5 роки в морі: жінці повернули загублену дайверську камеру і вона працює
Останні новини
Схожі новини