Куди витрачатимуть кошти у 2018: у Волинській облраді обговорили обласний бюджет

Куди витрачатимуть кошти у 2018: у Волинській облраді обговорили обласний бюджет

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів та цінової політики  сьогодні розглянула  проект рішення обласної ради Про обласний бюджет на 2018 рік.

Проект представив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк. Він зазначив, що за доходами бюджет становитиме майже 8,4 млрд грн.

Пан Никитюк нагадав, що проект бюджету був внесений в раду в кінці осені, однак, доопрацьовувався після того, коли було прийнято Закон України "Про державний бюджет на 2018 рік".

Головний фінансист області закцентував увагу депутатів на змінах, які відбулися в проекті обласного бюджету після затвердження державного.  Йдеться про зменшення дотації на 10,7 млн грн. Меншу суму обласний бюджет отримає від екологічного податку, бо в доходах обласної казни залишається не 55%, а 30% цього податку. Мінус до обласної скарбниці вимірюється у 2,4 млн грн.

З обласного бюджету фінансуватимуться три коледжі, які раніше були на державному утриманні. Йдеться про Володимир-Волинський агротехнічний коледж, ВПУ "Нововолинський електромеханічний коледж" та Шацький лісовий коледж. В зв'язку з цим, збільшуються обсяги освітньої субвенції на 15,6 млн грн. На 6,6 млн грн побільшає медичної субвенції.

Як відомо, обласний бюджет більше не фінансуватиме ветеринарну медицину. З 2018 року ця галузь знову матиме асигнування з держбюджету.

Ігор Никитюк повідомив, що вивільнені кошти будуть спрямовані на завершення будівництва та придбання обладнання для перенатального центру. Сума сягає майже 60 млн грн.

Бюджетна комісія рекомендує затвердити обласний  бюджет 2018 року у її редакції.

Йдеться про узгоджені пропозиції більшості фракцій обласної ради, які озвучив радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов.

Суть пропозицій полягає в тому, щоб не передбачати кошти на частину регіональних програм до того, поки депутати грунтовно не проаналізують ці видатки. Крім того, пропонується збільшити обсяг депутатського фонду для надання матеріальної допомоги волинянам, які мають проблеми зі здоров'ям, або  опинилися в складних життєвих ситуаціях. Нагадаємо, що в цьому році депутатський фонд становив 3,2 млн грн, тобто по 50 тис. грн на кожного депутата. Обранці громади мали змогу оперативно відреагувати на заяви волинян. В окремих депутатів, фонди вичерпалися вже в липні. 

В наступному році пропонується збільшити депутатський фонд удвічі, тобто до 6,4 млн грн. в розпорядженні кожного депутата ради буде по 100 тис. грн.

Крім проекту обласного бюджету на наступний рік, на сесії 18 грудня обласна рада розгляне й проект внесення змін до обласного бюджету 2017 року. Цей проект вже внесений ОДА  і підтриманий бюджетною комісією.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві через погрози скасували виставку про жіночий оргазм
Наступна новина Липовий конфлікт у Луцьку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні