Прокуратура прокоментувала обшуки у Рачкова. ФОТО

Прокуратура прокоментувала обшуки у Рачкова. ФОТО

У прокуратурі Волинської області прокоментували обшуки у заступника луцького міського голови Олександра Рачкова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Волинській області.

Повідомляється, що за фактом вимагання неправомірної вигоди від громадянина в сумі 17 000 доларів США службовими особами Луцької міської ради за сприяння у проведенні процедури узаконення  та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у  Луцьку 25 квітня 2018 року трьох посадовців міськради, у тому числі заступника міського голови, затримано під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди - в розмірі 7 000 доларів США. 
Грошові кошти та інші речові докази вилучені під час огляду місця події.

Окрім того, у ході документування злочинних дій заступника Луцького міського голови встановлено факт його посередництва під час вимагання Головою одного з судів області неправомірної вигоди від громадянина за винесення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження.

Служетельку Феміди затримано також 25 квітня 2018 року під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. доларів США.
Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії задля збору доказової бази для подальшого притягнення до кримінальної відповідальності причетних посадових осіб за вчинення цього злочину, а також обшуки за місцем роботи та місцем проживання фігурантів, в ході яких грошові кошти, котрі раніше частинами передавалися в якості неправомірної вигоди, відшукані та вилучені.

Вирішується питання про затримання фігурантів  провадження в порядку ст. 208 КПК України.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки мера Луцька Григорій Пустовіт прокоментував обшуки в кабінеті свого заступника.

Як стало відомо «Першому» у заступника міського голови Луцької міської ради Олександра Рачкова знайшли під час обшуків більше десяти тисяч доларів США.

Після обшуку в кабінеті Рачкова правоохоронці продовжили слідчі дії на стоянці біля Луцької мерії.

Пізніше Олександр Рачков поскаржився на самопочуття, йому викликали «швидку»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Собор єпископів УПЦ в США прокоментував надання Автокефалії УПЦ в Україні
Наступна новина Для прийому до дитсадка не потрібна медична довідка – заява МОЗ
Останні новини
Схожі новини