Реакція світу на протести в Ірані. ВІДЕО

Реакція світу на протести в Ірані. ВІДЕО

ЄС закликав сторони конфлікту в Ірані уникати насильства, а владу країни − дозволити демонстрантам вільно висловлюватись та розблокувати соціальні мережі. Зокрема, представниця ЄС з питань зовнішньої політики Федеріка Моґеріні заявила, що європолітики слідкують за ситуацією в країні та ведуть переговори з Тегераном щодо демонстрацій.
Для ЄС права людини завжди були основною проблемою в наших стосунках з Іраном. Мирна демонстрація та свобода вираження поглядів є основними правами, які застосовуються до кожної країни, й Іран не є винятком.

Французький президент Еммануель Макрон у телефонній розмові з іранським колегою також наголосив про фундаментальні права людини, зокрема свободу висловлювання. Він закликав проявляти «стриманість» щодо протестувальників.
Велика Британія, Німеччина, Швеція і Туреччина висловили занепокоєння через загибель людей під час протестів.
США скликали екстренне засідання Радбезу ООН в Нью-Йорку і Ради з прав людини в Женеві.

Верховний лідер Ірану Аятола Хаменеї, коментуючи протести, заявив, що вороги Ірану об’єдналися, щоб нашкодити владі. Зокрема у радикалізації настроїв політик звинувачує США.
Президент країни підтримав Аятолу, проте висловився менш радикально. Він заявив, що людям є що сказати, і це стосується не тільки підвищення цін на продовльчі товари. Хассана Рухані закликав протестувальників та владу до переговорів.
Внаслідок антиурядових протестів, що почалися ще 28 грудня, загинули понад 20 людей, повідомляють правоохоронці. Близько 450 осіб арештували.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Брамі» зустріли Новий рік
Наступна новина РФ розробляє «крипторубль» для уникнення санкцій
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні