росія масово обстрілює Україну ракетами. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

росія масово обстрілює  Україну ракетами. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

З самого ранку сьогодні, 10 жовтня, росіяни обстрілюють Україну ракетами. У багатьох областях  є перебої з електрикою.

Про це пише «Українська правда».

Вранці 10 жовтня у центрі столиці пролунали щонайменше 2 вибухи, є загиблі та поранені. Рух метро червоною гілкою призупинили.

«Кілька вибухів у Шевченківському районі – в центрі столиці. Всі служби слідують на місця. Деталі згодом», – повідомив Кличко. Відомо, що є загиблі. Станом на 09:57 8 людей загинули та 24 поранені внаслідок ранкового обстрілу Києва. Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

У Києві  всі підземні станції працюють як укриття.

Крім того, про вибухи повідомляють у багатьох  областях: Житомирська, Львівська, Дніпропетровська, Вінницька. Є перебої зі світлом.

10:26. Укрзалізниця попереджає про можливість затримки поїздів західного напрямку у зв'язку з ушкодженням контактної мережі. Резервні тепловози вже готуються забезпечити безперервний рух. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівлі Центрального вокзалу в Києві, проте вокзал працює, висадка та посадка на поїзди проводиться через західний та східний підземні переходи, які водночас виконують роль укриття.

10:50. Шість ракет збито над Київщиною –  над Бучанською міською територіальною громадою. Уражень інфраструктури і жертв немає, повідомляє  Бучанський міській голова

Російська армія завдала удару по енергетичній інфраструктурі Житомирщини та Харківщини. Як повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко, частину споживачів вже переведено на резервні джерела живлення.

За словами міського голови Харкова Ігоря Терехова, попередньо три прильоти по місту. Удар був на об'єкті енергетичної інфраструктури. У деяких районах міста пропало світло, відсутнє водопостачання. На місцях працюють екстрені служби.

10:58. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: «Країна-терорист російська федерація завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Зранку агресором випущено вже 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО. Збройні Сили роблять все можливе, щоб захистити співгромадян. Однак ворожа атака триває. Закликаю всіх знаходитися в укриттях!»

11:05. Львів без струму через вибух на об'єкті критичної інфраструктури. Зупинено роботу міських ТЕЦ  Мер міста Андрій Садовий повідомляє, що у зв'язку з цим зупинено подачу гарячої води. Також не працює третина світлофорів.  Запущено резервні електрогенератори, щоб відновити роботу ТЕЦ.

11:08. Після ранкового обстрілу 10 жовтня у Харкові, крім метро, не ходить наземний електротранспорт, немає води, є порушення в роботі інтернет-провайдерів, підземка відкрита як укриття.

11:11. А тим часом о 12.00 по москві лукашенко збирає термінову нараду з військовими та силовиками.

11:16. Знову звуки вибухів у Львові.

На Рівненщині працює ППО.

11:23. На Івано-Франківщині удари по об‘єктах критичної інфраструктури, керівниця ОВА Онищук.

11:36. Весь Харків знеструмлений.

11:35. Російські війська атакували Львівщину 15 ракетами, частину з них збила, голова Львівської ОВА Максим Козицький. Львів знеструмлений.

11:52. В Україні на даний момент внаслідок ракетних ударів пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у 8 регіонах та у Києві, повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

12:03. Володимир Зеленський домовився з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове засідання G7.

Бережіть себе!

Читайте також: За Україну загинув волинянин Сергій Шульба


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув волинянин Сергій Шульба
Наступна новина На Волині сьогодні не буде очного навчання
Останні новини
Схожі новини