Росія спрямувала свої потяги в обхід України. ВІДЕО

Росія спрямувала свої потяги в обхід України. ВІДЕО

Російська Федерація спрямувала свої потяги в обхід України.

Близько 60 пасажирських і 30 вантажних поїздів далекого прямування з Росії відтепер курсуватимуть новими коліями, які проклали територією Воронезької та Ростовської областей.

Йдеться про потяги, які слідують у бік Ростова. Раніше вони мали двічі перетинати кордон України на території Луганської області. Водночас міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що нововведення не завдасть шкоди Україні, оскільки нова гілка проходить на межі між країнами – і ніколи не була в експлуатації вітчизняної компанії.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян: «Раніше російські потяги, які йшли на південь Росії, проїжджали частково територією України. Для нас це не було джерелом прибутків, тому що свого часу уклали угоду, що російська сторона символічно платить одну гривню в рік за таке проходження.

Навпаки, я – радий, що російські пасажирські та вантажні потяги українською територією проходити не будуть, бо це знижує ризик терористичних загроз і взагалі знімає купу інших проблем».

До кінця 2017 року російські чиновники пообіцяли пустити в обхід України і усі вантажні залізничні перевезення. Курсувати потяги мають електрифікованою лінією, яку почали будувати на ділянці Журавка-Міллерово у 2014 році. Будівельні роботи закінчили ще в серпні 2017 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Тернополі 27-річний водій збив подружжя на зупинці
Наступна новина У Луцьку школярів вчили грати у «Криївку»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні