Рожище може смердіти гірше за Луцьк. ВІДЕО

Рожище може смердіти гірше за Луцьк. ВІДЕО

Рожищі − на порозі екологічного лиха. Очисним спорудам місцевого сирзаводу вже 45 років.

Про необхідність ремонту почали говорити вже давно. Але все залишалося лише на словах та в передвиборчих обіцянках політиків. Раніше, коли підприємство працювало не на повну потужність, ситуація не була настільки критичною.

Земля під нові очисні споруди вже давно відведена. І проект готовий. Щоправда, його бюджет застарів. Згідно з ним вартість робіт − понад 9 мільйонів гривень. У планах здійснити попереднє очищення відходів, яка забиратиме білок і жири, які в теплу пору року можуть розкладатися та виділяти неприємний запах.

А враховуючи те, що до очисних під’єднана каналізація чотирьох будинків і дитячого садочка, фекалії додадуть своїх ароматів.

Проект із реконструкції очисних споруд в Рожищі вже запущений. Підприємство може виконати роботи самотужки за два роки. Проте, аби прискорити процес, просить владу посприяти фінансами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Не можна давати амністію на розмитнення автівок на еврономерах, – нардеп Ніна Южаніна
Наступна новина Під час різдвяних свят активізувались «карткові» шахраї. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини