Розказали про ковельчанина, який днями повернувся з полону РФ

Розказали про ковельчанина, який днями повернувся з полону РФ

Додому повернули ковельчанина Андрія Богдана, який понад 29 місяців перебував у російському полоні.

Про це написали на сайті Ковельської міськради.

Хлопець брав участь у боях за Маріуполь та обороні Азовсталі. Востаннє виходив на зв’язок 15 травня 2022 року. У серпні 2023 року «суд» в окупованому Донецьку виніс йому вирок – до 25 років колонії.

Увесь цей час його мама Світлана Богдан боролась за свого сина, чекала, а з нею – чекав весь Ковель, – йдеться в повідомленні.

На жаль, батько Андрія – Ярослав, який також був військовим, 26 жовтня 2023 року помер у лікарні від інсульту унаслідок тяжких травм після поранення на фронті.

Цього разу, нагадаємо, під час обміну вдалося звільнити 95 українських захисників. Це воїни, які захищали Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Харківщину Київщину Чернігівщину, Херсонщину.

Як повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, особливістю цього обміну є те, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра в Луцьку буде похорон військового
Наступна новина Тренування по-новому: військові матимуть імітаційні індивідуальні комплекти
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні