Рятувальник із Луцька розказав про пекло на Донеччині

Рятувальник із Луцька розказав про пекло на Донеччині

Рятувальник з Луцька розповів про пекло на Донеччині. Він шість тижнів поспіль з ранку й до ночі гасив пожежі в населених пуктах, які обстрілювали росіяни. Роботу усладнювали спека і безперервний вогонь росіян. 

Про відрядження на Донеччину командира відділення 25-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька Володимира Лазарчука написали на сторінці ДСНС.

Відомо, що з 21 травня протягом 6 тижнів Володимир в складі зведеного загону волинських рятувальників ліквідовував пожежі у місті Лимані та його окрузі. Працювали в умовах постійних обстрілів та високих температур від спекотної погоди та пожеж.

В перший день приїзду нам провели інструктаж і ми відразу приступили до роботи, поїхали гасити лісовий масив. Поки його пригасили, почався сильний обстріл, ми поховалися. Після лісу нас направили на іншу пожежу — від обстрілів горіла ціла вулиця. Роботи було дуже багато, — пригадує Володимир.

Командир відділення розповідає, що гасити масштабну пожежу допомагали рятувальники інших частин та військові.

Коли вже дійшли до крайньої хати, водії поїхали заправити машини водою, а ми тільки сіли відпочити, як почався знову сильний обстріл, ховалися хто де, і молилися, щоб тільки не попали в нас — продовжує рятувальник.

Був день у Лимані, коли він з колегами виїхав о 10 годині ранку та повернувся о 3 годині ночі. Гасили одну пожежу і відразу їхали на іншу і так до ночі, за день їхній ЗІЛ міг "накрутити" 300 кілометрів.

Під час гасіння пожеж їх роботу ускладнювали обстріли, постійно треба було шукати, де ховатися.

«Їм не важливо, чи ти пожежний чи ні, яку ти робиш роботу, мирний громадян чи ні, вони стріляють та й все, у них не має нічого святого!» — говорить Володимир.

На сторінці ДСНС пишуть, що попри важкі умови роботи, відсутність сну та постійний ризик для життя, Володимир Лазарук готовий до наступного відрядження аби боронити незалежність нашої держави та зробити свій внесок у перемогу нашої країни, яка неодмінно прийде завдяки зусиллям всіх захисників та оборонців України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сирський нагородив десантників, які воюють на Курщині
Наступна новина У п'яти селах Волині поставили банери зі світлинами Героїв
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні