«Сільське господарство потребує державної уваги», -- депутати Волиньради

«Сільське господарство потребує державної уваги», -- депутати Волиньради

Комісія обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин провела спільне засідання з департаментом агропромислового розвитку ОДА та головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області.   Депутати заслухали звіт директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Горбенка  про підсумки роботи галузі АПК та завдання на 2018 рік. Крім цього, головний аграрний чиновник прозвітував про хід виконання Комплексної програми розвитку галузі АПК на 2016-2020 роки у 2017 році.

Депутати схвально оцінюють роботу департаменту агропромислового розвитку ОДА і дякують посадовцям за активну роботу.

Разом з тим, члени комісії вважають, що  і керівництво виконавчої влади Волині, і обласна рада   повинні приділяти більше уваги розвитку сільського господарства. Голова комісії Віталій Заремба вважає, що Волинь повинна і надалі залишатися зі статусом аграрної області, відповідно такий пріорітет має відображатися у бюджеті.

Депутат  Валентин Чернецький говорив про потребу в підтримці господарств, які займаються вирощуванням поголів’я ВРХ м’ясного напряму продуктивності. Він запропонував підготувати відповідне звернення депутатського корпусу обласної ради до центральної влади   щодо державної підтримки м’ясного поголів’я ВРХ. "Потрібно вживати заходів поки ми повністю не втратили цю галузь", - загострює увагу колег Валентин Чернецький.
 Голова комісії Віталій Заремба підтримує цю позицію. Крім того, він розкритикував Мінагрополітики України за те, що чиновники до цих пір не розробили порядків використання коштів з Держаного бюджету на підтримку аграрної галузі. Нагадаємо, головний кошторис країни був прийнятий ще в грудні минулого року.
Звіт профільного департаменту ОДА депутати взяли до відома.
Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 31 січня: долар і євро значно здешевіли
Наступна новина Українські мобільні оператори розібрали частоти на першому 4G-тендері
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні