Скільки увʼязнених на Волині виявили бажання мобілізуватися до лав ЗСУ

Скільки увʼязнених на Волині виявили бажання мобілізуватися до лав ЗСУ

Станом на 27 травня на Волині 82 ув’язнених із 380 виявили бажання стати на захист країни. Із цих 82 в’язнів уже пройшли військово-лікарську комісію 72 особи.

Про це інформує сайт новин Луцька та Волині «Конкурент».

У прокуратурі наголосили, що із тих, хто уже пройшов ВЛК, військові частини відібрали 30 осіб.

Процедура передбачає клопотання до суду щодо кожного ув’язненого. Наразі уже задоволено 20 клопотань. На оскарження дається сім днів, після чого рішення набирає законної сили.

У прокуратурі також додали, що у порівнянні з іншими областями Волинь має невелику кількість мобілізованих в’язнів. Це пов’язане із тим, що, приміром, у Маневицькій виправній колонії відбувають покарання в'язні, більшість з яких не підлягають під прийнятий закон про умовно-дострокове звільнення для проходження військової служби за контрактом.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що із закладів пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, не в останню чергу тому, що в Україні переповнені установи виконання покарань.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька школярка продає квіти, аби зібрати на «Мавік» для підрозділу батька
Наступна новина У Луцьку виявили мотоцикл, який подали в міжнародний розшук
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні