Славомір Качмарек «Допомога спорту - це інвестиція»

Славомір Качмарек «Допомога спорту - це інвестиція»

Славоміра Качмарека у Луцьку знають не лише як технічного директора заводу «Кромберг енд Шуберт» – у нашому місті він здобув репутацію активного мецената і людини, що всіляко підтримує молодіжний спорт.

На міжнародному турнірі з боксу, що відбувся недавно в ТРЦ «Порт-сіті» українські спортсмени виходили на ринг у футболках з лого «Кромберг енд Шуберт», організатор турніру, директор ДЮСШ №2 Валерій Панчук наголошував, що змагання відбуваються під егідою цього підприємства, а Славомір Качмарек палко вболівав за спортсменів.

За кого? За Польщу, де він народився чи за Україну, де працює живе? Задавши це «каверзне» питання, ми несподівано отримали живе, спонтанне інтерв’ю з цікавим співрозмовником про Польщу, Україну, спорт і не тільки.

Мене тішать успіхи і українців, і поляків на цьому рингу. Але серце б’ється все-таки сильніше за поляків.

Валерій Панчук, котрий стоїть поруч, почувши цю фразу, додає: «За кого б він сьогодні не вболівав – це великий патріот України, бо вкладає кошти у розвиток нашої молоді».

- Чому Ви це робите? - запитуємо у Славоміра Качмарека про мотиви меценатсва. І відповідь знову не банальна і не формальна, їй хочеться вірити.

- Знаєте, ми це робимо не так, як кажуть «для галочки» – виступити спонсором, «засвітити» своє лого, отримати з того якісь «дивіденти» і все. Ми живемо спортом. Ми – я маю на увазі наше підприємство «Кромберг енд Шуберт». У нас і футбол, і шахи, і теніс – наші працівники і їх діти долучають до різних видів спорту.

Я переконаний, що без спорту не можна виховати активну, сильну особистість. Тому ми створюємо такий «культ спорту» у нас на заводі, і мій партнер, фінансовий директор Олександр Шаварський, зі мною солідарний.

- Крім «культу спорту» у себе на заводі ви постійно підтримуєте ДЮСШ №2. Там займаються діти працівників «Кромберга»?

- Займаються, але це не єдина причина нашої підтримки школі, це вже, скоріше, наслідок нашої багаторічної співпраці. Почалася ця співпраця, коли я прийшов в ДЮСШ, бо шукав, де можна професійно грати у настільний теніс. Побачивши, що школа потребує допомоги, зокрема, ремонту приміщення, залу, ми вирішили долучитися.

- Але ремонтом приміщення ваша допомога не обмежилася?

- Приміщення робиться для того, щоб там займалися діти. Залучити дітей, показати, що спорт – це класно, красиво, стильно, перспективно, ось це головна допомога. Є багато дітей, котрі мають спортивні таланти, але у батьків бракує коштів, щоб віддати їх у секції, оплачувати участь у змаганнях, поїздки в інші міста та країни на турніри. Ми у таких випадках допомагаємо. Але я вам скажу: це навіть не меценатсво, це – інвестиція

- Інвестиція у що?

- Інвестиція в найкращих, у нашої компанії таке правило «Працюємо з найкращими – інвестуємо в найкращих». Інвестуючи сьогодні в дітей, які не будуть виховуватися на вулиці, а прийдуть у  спортивну школу, де здобуде такі риси як волю до перемоги, наполегливість, характер, одним словом, ми інвестуємо у те, що завтра це будуть актині молоді люди, готові щось змінювати у своєму оточенні.

- Ви сам активно займаєтеся спортом?

- А хіба без спорту можна жити? (сміється) Так, я граю у настільний теніс, захоплююся кінною їздою, взагалі, вважаю, що сучасна людина має бути активна і динамічна.

- Боксерські змагання цього року були традиційно грандіозні і видовищні, наступного року традиція продовжиться? Лучани вже звикли до «традиційного березневого боксу».

- Скажу більше: вона не тільки продовжиться, але й буде розвиватися, буде ще більш цікава. Але всі карти розкривати поки не буду, нехай то буде сюрпризом.

ДИВИТИСЯ БІЛЬШЕ ФОТО ЗІ ЗМАГАНЬ: У Луцьку відбувся турнір з боксу пам'яті Героя АТО Віктора Мандзика. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Інструктори GeneratorCity безкоштовно читимуть їздити на транспорті майбутнього
Наступна новина Верховний суд України відмовив Саакашвілі у політичному притулку
Останні новини
Схожі новини