«Слуга народу» Арахамія заявив, що кількість військовослужбовців в Україні треба скоротити

«Слуга народу» Арахамія заявив, що кількість військовослужбовців в Україні треба скоротити
Фото ілюстративне

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія підтримує ідею скорочення чисельності військовослужбовців ЗСУ. Він вважає, що зекономлені таким чином гроші можна витратити на переозброєння і розвиток армії.

Про це Арахамія розповів в ефірі одного з телеканалів, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на «Букви».

«Я повністю погоджуюся з такими принципами, що нам насправді треба хоча б вести розмову і розрахунки про можливе скорочення чисельності. Або збільшення бюджету. Але ми розуміємо, що бюджет – це цифра, якої завжди не вистачає, вона захищена стаття для оборони, але завжди немає достатньо коштів, щоб переозброювати армію, придбати нові речі, нове озброєння, нові технології, займатися вивченням», – сказав Арахамія.

«І тому дійсно, якщо ми будемо зменшувати бюджет проїдання і трохи збільшувати бюджет на розвиток і інновації, то здатність нашої армії буде зростати, а це нам треба, щоб стримувати військову агресію Російської Федерації», – додав глава фракції СН.

Нагадаємо, на час проголошення Україною незалежності чисельність військ в Україні нараховувала приблизно 980 тисяч осіб та поступово скорочувалася. Наразі чисельність Збройних сил України затверджується Верховною Радою України за поданням Президента України. Діє встановлений законодавством граничний ліміт – 250 тисяч осіб. У 2017 році чисельність ЗСУ майже наблизилася до цього ліміту.

У 2020 році чисельність ЗСУ, згідно з паспортом бюджетної програми, – майже 247 тисяч осіб. З них приблизно 193 – військовослужбовці, 52 – цивільні працівники. 40 тисяч військовослужбовців беруть участь в Операції Об’єднаних сил.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Зеленського оприлюднили усі питання всенародного опитування
Наступна новина Степанов назвав приблизну ціну вакцини від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини