Сомалі на шляху демократизації. ВІДЕО

Сомалі на шляху демократизації. ВІДЕО

Після кількох місяців суперечок стосовно чесних президентських виборів, Парламент Сомалі нарешті призначив главу держави у лютому цього року − Мухамеда Абдулахі Мухамеда, більш відомого як Формаджо. Колишній президент автономного регіону Пунтленд вважає, що це неабияка перемога на фоні 27 років беззаконня.

Сомалійці хочуть бачити зміни в політичному житті держави до наступних виборів, включаючи реформу виборчої системи. З грудня почнеться реєстрація та визнання незалежних політичних партій. Такого в країні не було останні 50 років.

Проте внутрішня безпека досі на дуже низькому рівні. В жовтні відбулась найбільша терористична атака за всю історію. Організація Алшабаб тоді вбила понад 500 людей.
Сполучені Штати активно допомагають республіці у протистоянні терористам. Так у листопаді американські військові внаслідок авіаатак знешкодили близько сотні бойовиків терористичного угрупування.

Через успіх операцій, США планують зменшити свою військову присутність у регіоні. До кінця року тисяча солдат покинуть півострів. 22 тисячі військовиків проходитимуть навчання в Туреччині, щоб згодом зміцнити власні збройні сили Сомалі.
В той час як країна перебуває у стані політичних та військових змін, мільйони громадян страждають від посухи. Масово гине худоба, за рахунок якої населення живе. Відповідно в регіоні почався голод.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Командувач сил США в Європі: На Донбасі дипломати без військових – як оркестр без інструментів
Наступна новина Хто і на що витрачатиме бюджетні гроші Луцька у 2018. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні