Степанов заявив, що до кінця року 80% ліжок будуть підключені до кисню

Степанов заявив, що до кінця року 80% ліжок будуть підключені до кисню
Максим Степанов

В середині листопада 50% ліжок в медичних закладах будуть з підведеним киснем.  А до кінця року це показник зросте до 80%. При цьому кількість ліжкомісць, для лікування хворих з корона вірусною хворобою, повинна зрости до 52 тисяч. 

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час засідання Верховної Ради 20 жовтня, пише «Українська Правда. Життя».

"На початку епідемії коронавірусної хвороби в Україні були готовими для прийому хворих всього 12 704 ліжка. Ми вже збільшили кількість до 42 тисяч і збільшимо до 52 тисяч до 10 листопада. В середині листопада 50% ліжок буде підключено до кисню, а в грудні ми збільшимо цей показник до 80%",  – зазначив Максим Степанов. 

Наразі в медзакладах загалом є 15 тисяч ліжок з підведеним киснем. При цьому задіяно 10% апаратів штучної вентиляції легень. 

"Зараз кількість ліжок з підведеним киснем складає 15 тисяч.  До середини листопада показник ліжок з підведеним киснем повинен складати 26 тисяч. У лікарнях, визначених для прийому хворих з коронавірусною хворобою, є більше 4600 апаратів штучної вентиляції легень. Наразі задіяно близько 10%", – додав Степанов. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на вулиці Ківерцівській завершують ремонт дороги
Наступна новина За рік у 300 волинянок виявили рак грудей
Останні новини
Схожі новини