СЗЧ та дезертирство: як повернутись на службу і не сісти за ґрати

СЗЧ та дезертирство: як повернутись на службу і не сісти за ґрати

Президент підписав закон, який вносить зміни до Кримінального кодексу в тій частині, яка стосується покарань за самовільне залишення частини й дезертирство.

Що зміниться, пояснили у Волинському обласному ТЦК та СП.

Пишуть, що тепер під час воєнного стану військових, які вперше вчинять такі порушення, можуть звільнити від відповідальності:

  • якщо вони добровільно захочуть повернутися на місце служби
  • якщо командир обов‘язково погодить це письмово

Це погодження надають прокурору, який на його на основі буде клопотати перед судом про звільнення військового від відповідальності.

Якщо суд ухвалить таке звільнення від відповідальності, то з дня повернення на службу поновлюються грошові виплати та забезпечення, які були призупинені після того, як командир подав заяву про СЗЧ. Якщо згода командира була отримана на етапі досудового розслідування, прокурор має подати клопотання до суду без проведення розслідування в повному обсязі, – йдеться в дописі.

Передбачено, що на службу можна повернутися в попередню частину або іншу, якщо командування цієї частини надало письмову згоду. Однак, наші юристи зауважують, що для оцінки цієї норми треба дочекатися практичної реалізації – чи будуть справді нормою такі «переведення».

Якщо військовий був під вартою, він зможе вийти з-під неї та повернутися на службу. Йому дається 3 доби, аби прибути до в/ч або на місце служби.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Четверо волинян поповнили небесне військо
Наступна новина Побиття ексвійськового у Смілі: поліція схопила підозрюваного
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні