«Тато на небі, а я захищатиму Україну»: історія 7-річної волонтерки, яка купила 4 авто для 14 ОМБР

«Тато на небі, а я захищатиму Україну»: історія 7-річної волонтерки, яка купила 4 авто для 14 ОМБР

Семирічна донька загиблого офіцера Олександра Васильєва Ірина придбала вже 4 машини для військових  14 ОМБР, в якій служив її батько. 

Історію юноії волонтерки розповіли в ефірі телеканалу «Дім». 

Іринка самостійно заробляє кошти за допомогою плетіння віночків та допомагає роті, де служив її тато. За тиждень їй вдалося купити тепловізор. А потім, через деякий час, вона придбала чотири автомобіля, ще два тепловізори та безліч речей для військових.

Командир роти Дмитро Саноцький розповідає: коли Іринка вперше зв’язалася з ним і запитала, які є потреби у їх бригади – не міг повірити своїм очам. Сказав, що потрібен тепловізор. Орієнтовно за тиждень часу він вже був у військових. А згодом юна волонтерка передала перше авто для бійців 14 бригади. Псля цього – було ще 3 машини, а також тепловізори, Starlink, планшети для керування зброєю, бензопили. 

Мама дівчинки Вікторія Васильєва розповідає: війна забрала життя тата Іринки Олександра Васильєва. Він служив у 14-й механізованій бригаді Збройних сил України й загинув під час виконання службового завдання 27-го березня 2022 року в селі Благодатне Миколаївської області.

«Одного разу Іринка мене будить і каже «Вставай, ми будемо допомагати військовим». Вона сказала: «Я буду захищати Україну, тато не може зараз, він на небі, але я буду», – згадує Вікторія. 

Дівчинка почала робити перші віночки. Продавала їх на ярмарку. Першого разу Іринці вдалося заробити 3100 тисячі гривень, а загалом за весь час волонтерка зібрала понад 23 тисячі доларів.  

Нагадаємо, у День молоді, 12 серпня, Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою відзначив юних українців, які здійснили подвиг рятівника в час повномасштабного російського вторгнення. Лауреатом стала й семирічна Іринка Васильєва з Рівного.

Більше – у відео: 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «З війни не так просто вийти»: історія волинянина, який втратив руку в пекельних боях під Бахмутом
Наступна новина У Луцьку жінка на смерть забила свого товариша: тіло знайшли в туалеті
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні