«Це небо і земля». Експерт порівняв, як затримували терористів у Луцьку і Києві

«Це небо і земля». Експерт порівняв, як затримували терористів у Луцьку і Києві
Київський терорист Сухроб Карімов та луцький терорист Максим Кривош

Сухроба Карімова, який захопив банк у Києві та погрожував його підірвати, затримали. Поліцейські вдавали з себе журналістів, аби потрапити до терориста. Професійний перемовник Вадим Рахліс вважає, що вони добре справилися зі своєю роботою.

Таку думку він озвучив в ефірі 24 каналу.

Нагадаємо, у центрі Києва чоловік захопив АТ «Універсал Банк» і погрожував вибухівкою. Він вимагав зустрічі з журналістами.

Спілкувалася з чоловіком та намагалася з'ясувати його вимоги керівниця поліції діалогу столиці Вікторія Азарова

Рахліс наголосив, що вперше спецоперація такого типу в нашій державі пройшла на одному рівні з аналогічними у США чи Ізраїлі. Тож він сподівається, що згодом в Україні створять групу перемовників, яку може очолити саме Азарова.

Перемовник порівняв інцидент в Києві із захопленням заручників у Луцьку 21 липня. Тоді Максим Кривош захопив у центрі Луцька автобус з пасажирами та погрожував підірвати себе разом з ними. 

«Вважаю, що в Луцьку перемовників не було. А тут був, під прикриттям тої професії, яку сприймають злочинці. Не так, як в книжках написано, а як діють реальні групи», – пояснив він.

«У порівнянні з Луцьком – це небо і земля. В Луцьку було все неправильно, а тут – дуже чітко. З того, що я бачив навіть по телевізору – Азарова спілкувалася впевнено», – зазначив експерт.

Рахліс також зауважив, що детально вивчив всі записи про інцидент у Луцьку та зробив висновок, що у терориста Максима Кривоша – параноїдальний тип особистості. Натомість у київського терориста Карімова Сухроба – неадекватний.

«Тобто з психічними, ментальними відхиленнями. Ця людина неадекватна, він сам не розуміє, що вимагає. Тому з такими людьми переговори в принципі неможливі, вони ведуться на затягування часу. Саме це продемонструвала жінка-перемовник», – пояснив він.

Рахліс додав: поки Азарова тягнула час, співробітники спецпідрозділу «Альфа» зайняли позиції та провели затримання. На його думку, це – перша показова операція в Україні, яка демонструє, як повинні співпрацювати спецпідрозділи та перемовники.

Він також переконаний: те, що зараз відбувається не є ланцюговою реакцією після луцького інциденту. Адже проблема тероризму присутня у різних країнах. Однак, на щастя, Україну це раніше оминало. 

«Не вважаю, що ланцюгову реакцію викликало те, що Зеленський виконав одну з вимог терориста. На мою думку, поки діють неадекватні люди, це не залежить від того, що зробив президент. Думаю, він вчинив правильно, оскільки перемовників не було», – підсумував він.

Відео затримання терориста:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Священник з Волині привітав Путіна з Днем ангела
Наступна новина «Вийшло помилково», – волинський священник про своє вітання Путіну
Останні новини
Схожі новини