У 16 зустрів війну, в 18 підписав контракт. Історія молодого прикордонника

У 16 зустрів війну, в 18 підписав контракт. Історія молодого прикордонника

Віталій родом із міста Біляївка, що на Одещині. Хлопець з дитинства захоплювався спортом, зокрема футболом, та був завжди активним у фізичному розвитку. Однак війна змінила його подальші мрії та плани на життя.

Про Віталія написали на сайті Держприкордонслужби України.

Я пам'ятаю перші дні війни. Мені було 16 і спочатку я взагалі нічого не зрозумів. Але потім усвідомив, що таке війна, – розповідає Віталій.

Зростаючи в умовах російської агресії, хлопець прийняв рішення приєднатися до Сил оборони України одразу після досягнення повноліття.

Я завжди розумів, що служити в армії, а тим більше під час війни – це обов’язок кожного чоловіка, – пояснює свою мотивацію Віталій.

Ретельно обираючи підрозділ для служби, він зупинився на Державній прикордонній службі України.

Я бачив, що роблять прикордонники. Вони завжди перші на кордоні, перші зустрічають противника. Я давно мріяв стати одним із них, – пояснює своє рішення хлопець.

Віталій вже успішно пройшов курс базової загальновійськової підготовки та долучився до свого підрозділу. Нині він боронить південні рубежі країни.

Моя служба цікава. Дуже вдячний старшим товаришам, які допомагають та підказують. У моєму підрозділі багато людей із бойовим досвідом і служити поряд з ними – це дійсно честь для мене. Моя родина пишається моїм вибором. Бо точно розуміє, що інакше я не міг», - каже прикордонник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь втратила на війні захисника
Наступна новина Пройшли по траншеї й вбили ворогів. Як тренуються прикордонники «Помсти»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні