У 18 пішов на війну. Історія військового з Маріуполя

У 18 пішов на війну. Історія військового з Маріуполя

Володимиру – 18 років. До війни хлопець активно займався спортом – грав у футбол, відвідував різноматні секції. Початок російської агресії тоді ще шістнадцятирічний парубок зустрів у місті Маріуполь.

Його історію написали на сайті Держприкордонслужби України.

24 лютого я прокинувся від звуків вибухів, нам сказали, що почалась війна. Я одразу не повірив, на другий день війни я ще ходив з друзями грати у футбол. А вже за кілька днів ми зливали воду з батарей, аби можна було щось пити, на чомусь готувати їсти, – пригадує він.

 Українське місто-герой понад три місяці стримувало навалу ворога та, на жаль, було вщент зруйноване російською армією.

Ці місяці під обстрілами мені здавалися вічністю. Горіло все… Довгий час все, що ми чули – це авіаудари, обстріли, крики людей про допомогу. Це був суцільний жах, – з болем згадує хлопець.

16 березня 2022 року Володимиру та сім’ї дивом вдалося евакуюватись з Маріуполя до Запоріжжя.

«Ми пройшли кілька російських блокпостів. На одному з них російських військовий забрав ремінь у нашого водія. Просто сказав – «О, у тебе класний ремінь. Для мене це було дико», – пригадує юнак.

Після евакуації, сім’я Володимира, шукаючи прихисток, на деякий час переїхала до Чехії. А згодом – свідомо повернулась до України. Після того, як хлопцеві виповнилось вісімнадцять, він здійснив свою давню мрію – став військовим.

Я підписав контракт з Державною прикордонною службою. Мені радили саме цей підрозділ Сил оборони, тому що тут є можливість проявити себе. Це не просто служба, це можливість захищати те, що я люблю, – каже Володимир.

Найбільша мрія захисника – повернутись до рідного Маріуполя в однострої переможця.

Я дуже хочу бачити, як українські прапори знову майорять над нашим мальовничим містом. Для мене це не просто війна, це боротьба за моє майбутнє. Ще у Маріуполі я зрозумів, у чому різниця між українськими військовими та російськими. Я хочу бути на стороні добра та світла, захищати свою країну. Боронити країну у складі Держприкордонслужби – це честь для мене, – каже прикордонник Володимир.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Син познайомиться з татом вживу: на Волині чекають звільненого з полону військового
Наступна новина Волинянин з «Kalush Orchestra» розповів, чому не йде у військо
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні