У Facebook і Twitter зросла кількість фінансових шахраїв

У Facebook і Twitter зросла кількість фінансових шахраїв

Фінрегулятор Великобританії попередив про зростання видів інтернет-шахрайства.

Управління з фінансового регулювання і нагляду Великобританії (FCA) попередило про зростання інтернет-шахрайства в інвестиційній сфері з використанням рекламних банерів, розміщених у соціальних мережах. Про це повідомляє RNS з посиланням на Financial Times.

Управління попереджає, що зловмисники використовують популярні соціальні мережі, включаючи Facebook, Twitter та Instagram, і втягують користувачів у шахрайські схеми за допомогою складних фінансових інструментів, таких як бінарні опціони і криптовалюта.

Зазвичай шахраї заманюють користувачів «високим прибутком і використанням зображень предметів розкоші, наприклад, дорогого годинника або автомобілів», відзначає фінрегулятор. Після цього шахраї спотворюють ціни на своїх сайтах, нав'язують людям умови «крайніх» виплат або зовсім закривають акаунти користувачів без повернення грошей.

Жертвами подібних дій частіше стають молоді люди до 25 років. За підрахунками FCA, вони в шість разів частіше приймають інвестиційну пропозицію в соцмережі, ніж люди у віці 55 років.

За даними управління, в 2017 році інвестори щодня втрачали $123,7 тис. на шахрайських схемах з бінарними опціонами.

Бінарний опціон – це опціон, який приносить фіксований прибуток або не приносить нічого, залежно від виконання умови у момент закінчення терміну дії опціону, відомий також як опціон «все або нічого» (all-or-nothing options).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Тернопільщині замерз найбільший прямий водоспад Європи
Наступна новина Інвесторів у криптовалюту може спіткати повне банкрутство - Deutsche Bank
Останні новини
Схожі новини