У Лівії атакували аеропорт, щонайменше 20 жертв

У Лівії атакували аеропорт, щонайменше 20 жертв

У результаті нападу бойовиків з використанням різних видів зброї в аеропорту Тріполі були поранені приблизно 60 людей, а його робота призупинена.

Озброєне угрупування напало в понеділок, 15 січня, на міжнародний аеропорт Мітіга в столиці Лівії, його робота тимчасово призупинена, передає РИА Новости.

Зазначається, що напад вівся з використанням різних видів зброї. За даними ЗМІ, людей всередині будівлі вдалося евакуювати, проте щонайменше 20 людей загинули і ще 60 отримали поранення.

До теперішнього моменту атака відбита. За наявними даними, зіткнення сталося між двома формуваннями, лояльними уряду нацзгоди в Тріполі. На аеропорт напало угруповання Аль-Бакара, до якого приєдналися радикали, які втекли зі сходу країни.

У бій з нападниками вступило формування Спеціальні сили стримування, що контролює аеропорт.

За даними Reuters, збройне формування напало на аеропорт, намагаючись таким чином влаштувати втечу з розташованої поруч з аеропортом в'язниці бойовиків. Під час зіткнення бойовиків були пошкоджені кілька літаків.

Нагадаємо, уряд нацзгоди Лівії, сформований в Тріполі в 2016 році завдяки зусиллям ООН, не зміг заручитися підтримкою влади на сході країни і національної армії, тому змушений співпрацювати з різними місцевими збройними формуваннями.

Раніше в МЗС України назвали Лівію серед країн, небезпечних для відвідування.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ілон Маск побував на секс-вечірці, але нічого навіть не запідозрив
Наступна новина Люди ходять по коліна у багнюці - на Волині село ізольоване від світу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні