У Луцьку - автопробіг на підтримку кримських татар. ФОТО

У Луцьку - автопробіг на підтримку кримських татар. ФОТО

Вулицями обласного центру Волині проїхав автопробіг, присвячений відзначенню Дня кримськотатарського прапора.

Захід відбувся 26 червня на Театральному майдані, – пише ІА «Волинські новини».

Як зазначили організатори, автопробіг - це не просто захід, а символ боротьби, прагнення проявити нашу єдність, прагнення продемонструвати окупантові, що ми боремося за нашу свободу.

Зокрема, вони наголошують, що вже четвертий рік святкують День кримськотатарського прапора у Луцьку, який, з їхніх слів, символізує небо, таке ж чисте, як кримськотатарський народ, а танга, зображена на блакитному полотнищі, символізує рівноправ'я.

Так, збір учасників відбувся о 18.00 на Театральному майдані, а о 19.00 колона вирушила вулицею Винниченка та проїде проспектом Перемоги, проспектом Соборності, проспектом Молоді, вулицею Рівненською та проспектом Волі. Зауважимо, що в автопробізі брали участь близько 25 автомобілів, чи не на кожному з них була державна символіка.

Довідково. День кримськотатарського прапора — день шанування національного прапора кримських татар, корінного народу Криму. Відзначається 26 червня з 2010 року. Вперше національний кримськотатарський прапор був затверджений Курултаєм кримських татар 1917 року. Поновлений 30 червня 1991 року.

Читайте також: «Росія – це тюрма розміром у півострів», – переселенець з Криму

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЗМІ: На Волинь збирається Президент Польщі
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 27 червня
Останні новини
Схожі новини