У Луцьку біля ВНУ посадили «грушу Лесі Українки»

У Луцьку біля ВНУ посадили «грушу Лесі Українки»
Фото ІА «Волинські Новини»

У Луцьку на території Волинського національного університету посадили грушеве деревце, яке виросло з гілки груші, що росте в садибі Косачів у Колодяжному. Таким чином хочуть зберегти пам’ять про дерево, яке посадила сестра Лесі Українки Ізидора.

Учора один із грушевих саджанців висадили в Колодяжному, а сьогодні, 12 листопада, це зробили на території ВНУ неподалік музею Лесі Українки, пише ІА «Волинські Новини».

Працівники музею в Колодяжному усіляко намагаються продовжити життя дерева, однак невдовзі воно може повторити долю Лесиного ясена.

А минулого року на грушу в Колодяжному звернув увагу співзасновник журналу-каталогу «СонцеСад» Остап Михаць, якому дозволили нарізати гілок з дерева та переправити їх на Київщину, де вони вкоренилися.

Сьогодні ж Остап Михаць привіз кілька саджанців у Луцьк, один з яких посадили на території вишу.

Зазначимо, що саджанці також отримає бібліотека ім. Олени Пчілки. Вручать їх і волинським письменникам з нагоди ювілею обласної спілки, а митці посадять їх в парку імені Лесі Українки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нововідкриті підземелля у Луцьку: розкопали первісні гвинтові сходи
Наступна новина Смертельна ДТП з луцьким патрульним: винесли вирок його колезі, який був за кермом
Останні новини
Схожі новини