У Луцьку – Чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств. Це найпрестижніші для міста змагання

У Луцьку – Чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств. Це найпрестижніші для міста змагання

У Луцьку 6-7 липня відбудеться Командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств (Суперліга).

Змагатимуться вісім європейських збірних: України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів.  Про це повідомляє «Фан-проект Луцьк».

Кубок Європи у Луцьку розпочнеться о 10.00 суботи, 6 липня. У неділю змагання триватимуть з 9.30, закінчаться о 20.00.

Це - найпрестижніші легкоатлетичні змагання, які коли-небудь відбувалися у Луцьку, кажуть організатори.

Суперліга з багатоборства – перші змагання легкої атлетики такого рівня, які керівництво Євроатлетики доручило провести Україні після початку російсько-української війни.

У 2013 році Донецьк приймав юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Згодом через військові дії на Донбасі жодні змагання Україні проводити не доручали. Винятком стали декілька матчевих юнацьких та юніорських зустрічей з легкої атлетики, які також провели після реконструкції «Авангарду» у Луцьку.

Про ймовірне рішення Євроатлетики надати Луцьку право провести Кубок Європи вперше стало відомо у травні 2017 року. Тоді до обласного центру приїздив разом із керівником Олімпійського комітету України Сергієм Бубкою керівник Євроатлетики Свейн Арне Хансен. Він був по-доброму шокований містом та стадіоном.

Через кілька місяців Суперлігу командного чемпіонату Європи з багатоборства приймав Таллінн і збірна України перемогла у командному заліку. В індивідуальному Аліна Шух була найкращою у змаганнях семиборок, а Олексій Касьянов став другим серед десятиборців.

Через рік стало офіційно відомо, що Луцьк тримав право провести європейський кубок з багатоборства у 2019 році.

Напередодні Кубка Європи деякі оновлення відбулися і на «Авангарді». Тут оновили верхній шар покриття доріжок і секторів, а також зробили нову розмітку арени.

Чоловіче десятиборство – що це?

Чоловіче десятиборство — вид спорту, що включає змагання в 10-ти видах легкої атлетики (біг на 100 м, стрибки у довжину, штовхання ядра, стрибки у висоту, біг на 400 м, біг на 110 м із бар'єрами, метання диска, стрибки з жердиною, метання списа та біг на 1500 м).

Змагання проводяться два дні поспіль (по п’ять видів за день). Результат кожного учасника визначається комбінацією його результатів в окремих видах. Є своя система нарахування очок у кожному виді (при цьому враховується саме результат, а не зайняте місце). Потім ці очки підсумовуються, щоб одержати остаточний результат.

Жіноче семиборство – що це?

Жінки змагаються в семиборстві. До програми в них входять біг на 100 метрів з бар'єрами, стрибки у висоту, штовхання ядра, біг на 200 метрів, стрибки у довжину, метання списа, біг на 800 метрів.

Змагання із семиборства тривають також два дні — чотири перші дисципліни в перший день, три інші — в другий.

Склад української збірної

Жінки (7-борство): Римма Буйненко (Дніпропетровська обл.), Дарина Слобода (Київська обл.), Ірина Рофе-Бекетова (Харківська обл.), Ганна Нелепа (Донецька обл.).

Чоловіки: (10-борство): Василь Іваницький (Львівська обл.), Олексій Касьянов (Запорізька обл.), Руслан Малогловець (Дніпропетровська обл.), Вадим Адамчук (Вінницька обл.).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Время и Стекло» у Луцьку: море дітей, «ну коли вже?» і Скулинець на розігріві. Фоторепортаж
Наступна новина Philips поставить у чотири волинські лікарні УЗД-апарати на понад півмільйона євро
Останні новини
Схожі новини