5 гривень за проїзд в маршрутці: у Луцьку дискутували городяни та перевізники

5 гривень за проїзд в маршрутці: у Луцьку дискутували городяни та перевізники

У Луцьку обговорили підняття вартості проїзду у маршрутках до 5 гривень.

Громадське обговорення відбулося в четвер, 12 березня, в ЦНАПі.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів, що згідно із постановою Кабміну, подорожчання паливно-мастильних матеріалів більш як на 10% є причиною для перегляду тарифів.

«Якщо не буде контролю за перевізниками, то ви будете тут збиратися щомісяця. Водій постійно має давати квитки, а він квитків не дає. А коли приїжджає в гараж, то  половину з того краде», - обурюються лучани.

Директор підприємства «Санрай» Юрій Девіцький теж наголосив, щоб мешканці міста вимагали квиток.

«Вимагайте від водіїв квиточок. Якщо хоч один вам відмовить в цьому, я його звільню», - сказав він.

«Ми всі хочемо отримувати та надавати якісні послуги, але вони не можуть бути безплатними. Міська рада так довго тягнула це питання, бо розуміла, як це болісно для нас. За такого стану речей з осені ми не зможемо продовжувати перевезення й автобуси стануть», - сказав директор приватного акціонерного товариства «Луцьке АТП 10701» Сергій Дьомін.

Також він додав, що сьогодні перед перевізниками стоїть питання про те, або буде автобусне сполучення в Луцьку, або ні.

«Всі чудово знають: вже вмерло 4 маршрути. Готові вмерти ще 5, які їздять з останніх сил. Якщо не піднімуть тариф, то перевізник нічого не зможе зробити, він просто стане. Ви зберетеся тут знову, аби питати, що робити, аби знову з’явилися автобуси», - каже Сергій Дьомін.

Лучани запропонували, аби влада провела підрахунок реального пасажиропотоку.

Заступник Луцького міського голови Олександр Рачков повідомив, що до кінця 2018 року у луцьких маршрутках обіцяють запровадити електронний квиток.

«Я противник підвищення тарифів, що б не казали перевізники. Міська рада за рік часу не виконала рішення виконавчого комітету про розроблення та встановлення системи автоматизованого обліку пасажирів. Якби за рік часу це зробили, то ми сьогодні не говорили б, чи відповідає дійсності підняття тарифу», - виступив депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

За словами Олександра Озіновича, в середині травня питання про підняття тарифів на проїзд у маршрутному таксі на 5 гривень винесуть на розгляд виконавчого комітету.

До слова, для школярів проїзд теж може подорожчати до 2 гривень, а влітку - до 3 гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Автохамка на дорозі та автівка в Стиру: ТОП-3 за 12 квітня
Наступна новина Дружина та донечка вітають тата Віталія Врону з Днем народження
Останні новини
Схожі новини