У Луцьку освятили місце під дитячу церкву. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Луцьку освятили місце під дитячу церкву. ФОТОРЕПОРТАЖ
Фото: ІА Волинські новини

На вулиці Конякіна у Луцьку митрополит Луцький та Волинський Михаїл звершив чин заснування так званого дитячого храму та поставлення хреста.

Церкву освячено на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини

Освячення території та закладання каменів відбулося 3 грудня, у переддень свята Введення у храм Пресвятої Діви Марії.

Наприкінці жовтня міська рада надала релігійній організації «Релігійна громада Введення у храм Пресвятої Богородиці УПЦ КП міста Луцька» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій на вулиці Конякіна.

Раніше зазначалося, що відповідно до проекту, у храм зможуть заїжджати мами з дитячими візочками, також у будівлі буде пеленальна кімната, місця для сидіння. Навколо храму мають намір облаштувати зелену зону для відпочинку та дитячий майданчик.

 

Як зазначив митрополит Луцький та Волинський Михаїл на початку освячення території у зверненні до десятків вірян, сьогодні унікальна можливість освятити місце під будівництво не просто храму, а дитячого храму зі своїм внутрішнім життям, до якого зможуть ходити усі охочі. Однак внутрішнє життя церкви, каже митрополит, буде відрізнятися від звичайного парафіяльного життя. Тож, він закликав усіх до щирої молитви, аби Господь дав успіх розпочати цю справу та завершити її у скорому часі.

 

Потому разом зі священнослужителями Михаїл звершив чин заснування дитячого храму, під час якого по кутках території були закладені камені.

Михаїл також пояснив, чому церква називається дитячою: «Сьогодні церква, як спільнота віруючих людей на чолі із священнослужителем, займає своє достойне місце в суспільстві, щоб служити людям. Відповідно, суспільство перед церквою ставить багато незвичних питань та завдань, які виникають. Для нас було незрозумілим поняття «капелан», адже ми думали, що це просто слово, якась інституція, яка має до церкви відсторонене відношення. Поки не почалася війна, і ми зрозуміли, яка місія капеланів.

Окрім війни, є ще і мирне небо. Сьогодні церква проявляє турботу і про інших людей, про найменших членів нашої української спільноти – дітей, а також про їхніх мам. Тому що турбота про жінку матір та про майбутнє спонукає нас запроваджувати нові норми спілкування в нашій релігійній спільноті. Для нас ця думка і проект є достатньо новими, але ми будемо вчитися разом з вами та чекатимемо ваших підказок та побажань.

Однак ми знаємо, куди іти, що ми хочемо і як воно буде функціонувати. Вся ця територія буде присвячена дітям – ігровий майдан, увінчаний куполом церкви. Тому нехай Господь допоможе здійснити цей намір, укріпить жінок в бажанні і в очікуванні. І не лякатися двох смужок, тому народжуйте, адже ми про вас турбуємося та пам’ятаємо. Все в нашій Україні буде добре, а цей храм служитиме для слави Божої та буде місцем втіхи та натхнення».

Зазначимо, що митрополит представив вірянам настоятеля релігійної громади Віктора Михалевича, який займатиметься будівництвом першого в Україні такого роду проекту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку встановлять нову святкову ілюмінацію
Наступна новина Скільки дітей народилося в Луцьку на вихідних
Останні новини
Схожі новини