У Луцьку підписали угоду з представниками Любліна про спільну реставрацію історичних пам'яток. ФОТО

У Луцьку підписали угоду з представниками Любліна про спільну реставрацію історичних пам'яток. ФОТО

У Луцьку підписали угоду про партнерство між Луцьком та Любліном щодо спільного впровадження проекту ревіталізації історичних пам’яток культури.

Прес-конференції щодо початку проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» проходила 13 вересня.

Читайте також: Волинські митники попереджають: усі документи на авто з іноземною реєстрацією ретельно перевіряються

Власне, відновлювати мають вежу Чорторийський, монастир єзуїтів з підвалами у Луцьку та готичну вежу в Любліні, облаштувати в них музейні експозиції, благоустрій території.

Окрім цього, говорили про організацію заходів, спрямованих на популяризацію історико-культурних споруд як нових, вартих уваги туристичних об’єктів.

«Ми проводимо масу заходів, щоб підкреслити велику історичну спадщину та робимо культурні туристичні промоції для популяризації нашого міста. Навіть святкування Дня міста показало, що наша історія, пам’ятки та здобутки не просто затребувані, а й цікаві туристам та гостям нашого міста. Символічно, що грант виграли два міста-партнери, які мають багато схожого, до того ж, нас об’єднує сьогодення та спільне майбутнє. Символічно є те, що ми відновлюємо історичні пам’ятки, які, я не сумніваюсь, після відновлення приваблюватимуть істориків і туристів. Ми відкриваємо нову сторінку історії. Творячи сьогодення, ми робимо свою майбутню історію», – сказав секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

Директор департаменту неінвестаційних проектів адміністрації міста Любліна Кшиштоф Лонтка зазначив, що над цим проектом вони працювали десь три роки.

«Туризм в Любліні та Луцьку розвивається. Через європейські кошти ми могли краще підготувати наше старе місто. Наразі ми відчуваємо ці результати, тому бажаємо того самого Луцьку. Можна чекати інвесторів, а можна й самим підготувати туристичне середовище, куди захочеться всім приїжджати. Ми хочемо відчувати ті емоції в архітектурі, в людях, вашій кухні. Цей проект є не лише інструментом відновлення історичний пам’яток, а й нашої спільної роботи, та показу для Євросоюзу, що ви готові до нього увійти. Бажаю вам успіху, ви є лідерами цього проекту», – сказав Лонтка.

«Управління туризму та  промоції міста Луцька в 2016 році стало ініціатором цієї ідеї. Старе місто - це серце нашого Луцька, саме туди прямують дороги всіх туристів. Основною нашою  пам’яткою є замок, але презентувати наше місто спираючись на одну пам’ятку - неправильно. Цей проект є для нас дуже важливим, аби турист до нас приїхав та затримався. Об’єкти є надзвичайно цікавими для нашого міста, особливо вежа Чорторийських, адже вона є підтвердженням того, що в нас був ще й окольний замок», – розповіла начальник правління туризму та промоції міста Катерина Теліпська.

Читайте також: У Луцьку читали польською Стефана Жеромського

Менеджер проекту Олег Парфенюк поділився, що для нього це велика честь й відповідальність, адже даний проект є найвагомішим та найсуттєвішим, з чим йому доводилось мати справу.

«Намагатимусь зробити все, аби в кінцевому результаті все було саме так, як на папері, а, можливо, й трішки краще», – зазначив менеджер.

Він додав, що сума самого проекту – 1,6 мільйонів євро, а на його реалізацію виділили 24 місяці.

Опісля Кшиштоф Лонтка та Григорій Пустовіт підписали угоду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Горохівському районі буде створена велика Мар’янівська ОТГ
Наступна новина На книги для луцької бібліотеки просять півмільйона
Останні новини
Схожі новини