У Луцьку похилився «Лесин» ясен. Його обгородили сигнальною стрічкою

У Луцьку похилився «Лесин» ясен. Його обгородили сигнальною стрічкою

У Луцьку звернули увагу на значний нахил «Лесиного» ясеню, що знаходиться біля Замку Любарта. Дерево обгородили сигнальною стрічкою та закликають містян бути обережними.

Про це повідомили на сторінці Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку у фейсбуці.

«Разом із настоятелем Кафедрального костелу о.кан. Павлом Хом'яком звернули увагу на значний нахил Лесиного Ясена, що утворився за минулу ніч. Після звернення на гарячу лінію та до керівництва міськради прибули фахівці Зеленого господарства. Об'єкт обгородили сигнальною стрічкою. З понеділка обов'язково буде комісія, прийматимемо рішення щодо можливості лікування дерева. Закликаємо Вас - будьте обережні!», – йдеться у дописі.

 

Довідка: Ле́син я́сен — ботанічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована в межах міста Луцьк Волинської області, на вулиці Кафедральній, поруч з Луцьким замком.Статус надано з метою збереження одного екземпляра ясена, віком понад 200 років. Ясен росте біля будинку, де мешкала видатна українська поетеса Леся Українка, тому названий на її честь.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МОЗ передасть ще 250 тисяч вітчизняних ПЛР-тестів на COVID-19 у регіони
Наступна новина В Україні – майже пів тисячі нових випадків коронавірусу. На Волині – рекордна кількість
Останні новини
Схожі новини