У Луцьку попрощалися зі скульптором Миколою Голованем

У Луцьку попрощалися зі скульптором Миколою Голованем

У Луцьку провели в останню путь творця Будинку скульптора Миколу Голованя.

Панахида відбулася у середу, 2 лютого, у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору.

Микола Головань помер 1 лютого на 80-ому році життя. На прощання з ним прийшли міські чиновники та депутати, митці, рідні та друзі.

Фотограф Віктор Чухрай розповів, що знайомий з Миколою Голованем з 1978 року, відколи вони разом працювали у Художньому комбінаті.

«Він герой нашого часу. Це пафосно, але правда: одна людина зробила більше для міста, ніж тисячі інших. Це Боже провидіння і відданість своїй справі. Якби так працювали хоча б 5% нашого суспільства, ми жили б в іншій державі. Микола сам собі пам’ятник зробив – головне тепер не забути», - сказав фотохудожник.

Фотограф Віктор Чухрай

Голова Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук додав, що Микола Головань – вже частина історії Луцька.

Скульптор народився 9 січня 1943 року у Луцьку. З 1980-х років і до смерті зводив будинок-майстерню на березі Стиру. Будівлю прикрашають сотні скульптур. Вона популярна серед туристів.

Також на знак вшанування пам’яті Миколи Голованя у Луцьку на вулиці Драгоманова планують облаштувати сквер. З 2016 року він – почесний громадянин Луцька.

Поховали скульптора на кладовищі у селі Липини.

Читати також: «Олено, не забудеш сказати, щоб я полив квіти». Історія життя Луцького скульптора, якого знає світ

Фото Юлії Коцюби


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чоловік, якого напередодні збили на переході в центрі Луцька, – у реанімації
Наступна новина Підприємства Держлісагенства сплатили майже 9 мільярдів податків у бюджет за 2021 рік
Останні новини
Схожі новини