У Луцьку проходить другий тур виборів мера. Які порушення фіксують?

У Луцьку проходить другий тур виборів мера. Які порушення фіксують?
Фото ілюстративне

Спостерігачі ОПОРИ повідомляють про низку пошурень на виборчих дільницях Луцька. Так, серед інших –відсутність протоколів ранкового засідання на двох дільницях та процедурне порушення порядку видачі бюлетенів на двох інших дільницях у Луцьку. 

Про це йдеться у матеріалах ОПОРИ.

Зокрема, на виборчій дільниці №071070, що міститься у Луцькому геріатричному пансіонаті, станом на 9:30 був відсутній протокол ранкового засідання. Відтак, в присутності спостерігача почали його складати. Також станом на 10:00 на ДВК №071103 спеціальної дільниці у  Луцькій міській клінічній лікарні відсутній протокол ранкового засідання, тож тут також взялися до його підготовки.

Натомість на дільниці №071044 зафіксували інше порушення – із перевіркою документів, списком виборців та видачею бюлетенів за столом працював один член комісії. Після зауваження з боку спостерігача ОПОРИ порушення усунули.

Аналогічну ситуацію спостерігач зафіксував й на дільниці №071066 – тут процедуру видачі бюлетеня виборцю здійснив 1 член комісії. Після зауваження спостерігача ОПОРИ за столом працюють уже двоє членів ДВК.

Також, у  Луцьку спостерігачі ОПОРИ  фіксують ще кілька порушень процедури видачі бюлетеня – на двох дільницях працювали зі списком виборців та власне видавали бюлетені  по одному члену комісії.

Відповідні інциденти зафіксували на дільницях №071082 та №071045. Однак в обох випадках після зауважень до роботи за столом приєдналося ще по одному члену комісії.

Слід зауважити, що у Луцьку на спецдільниці №071096 під час ранкового засідання з сейфа дістали не всі бюлетені, а лише «необхідну кількість».

Йдеться про виборчу дільницю у комунальному підприємстві «Волинський обласний медичний центр онкології» Волинської обласної ради. Коли спостерігачка ОПОРИ запитала у комісії, чому на столі мало бюлетенів, їй повідомили, що комісії видали 121 бюлетень. На дільниці можуть проголосувати 26 осіб, тому на стіл поклали «із запасом» - 30 штук. Мовляв, на столі має бути саме «необхідна кількість».

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили ще 243 нових хворих на коронавірус. У Луцьку – 45
Наступна новина Повідомили явку виборців у Луцьку станом на 12:00
Останні новини
Схожі новини