У Луцьку військововослужбовців та ветеранів безплатно навчають англійської. ВІДЕО

У Луцьку військововослужбовців та ветеранів безплатно навчають англійської. ВІДЕО

У мовній школі в Луцьку безплатно навчають англійської мови учасників бойових дій та ветеранів війни.

Так хочуть допомогти ветеранам повернутися до цивільного життя і знайти роботу, розповіла Суспільному керівниця навчального закладу Ярослава Семенюк.

З її слів, у рамках проєкту цього року на навчання планують набрати 50 людей. Зараз безплатні курси англійської мови відвідує 16 учасників бойових дій.

"Найбільше нас цікавлять військові з ампутаціями, тобто тим людям, яким буде дуже важко працевлаштуватися в Україні, а будуть знати мову, зможуть працювати онлайн", — каже Ярослава Семенюк.

Після закінчення першого рівня військові отримають сертифікат від міністерства освіти й науки України.

Це вже другий проєкт, який організовують у мовній школі, каже Ярослава Семенюк. Перший проєкт реалізували у 2022 році, коли школа дарувала безплатне навчання для випускників, батьки яких загинули на війні. Це було безплатне навчання з української мови та історії. Зі слів Ярослави Семенюк, в цьому році є теж шість договорів і шість випускників луцьких шкіл займаються безплатно історією України.

Навчання з іноземної мови відбуваються двічі на тиждень за змішаним форматом, каже педагогиня Ірина Цицик. Група складається з чотирьох людей.

"Я завжди роблю записи уроків для того, якщо хтось щось не зрозумів, не почув, хоче повторити, має можливість цю. Також дається домашнє завдання. В мене є велика практика роботи з дорослими, то я вам скажу що в цих групах хочуть вчитися", — говорить педагогиня.

Курси англійської мови відвідує володимирчанин Валерій Костюк. Захищати країну, каже, пішов добровольцем з перших днів повномасштабної війни. Нині проходить реабілітацію після поранень.

"Моя ціль вільніше володіти англійською мовою, тому що я економіст за спеціальністю і це б мені допомагало", — каже учасник бойових дій.

Анастасії Басистій — 26. Вона — наймолодша в групі. У 18 років, розповідає дівчина, підписала контракт з 14-ою окремою механізованою бригадою. На той момент уже служив її тато та брат.

"Про курси дізналася з ветеранського простору "Шлях додому". До цього були певні знання зі школи, але якогось підтвердженого рівня не було, а зараз почала так нормально вчити і зрозуміла, що я взагалі нічого не знала", — каже учасниця бойових дій.

Безплатні курси англійської мови для ветеранів організували за підтримки меценатів зі США, каже Ярослава Семенюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Медичну допомогу на полі бою надаватимуть за новою системою
Наступна новина Північна Корея вирішила відправити в Україну 12 тисяч солдатів, – розвідка Південної Кореї
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні