У Луцьку вшанували пам'ять дітей, загиблих внаслідок збройної агресії рф проти України. ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять дітей, загиблих внаслідок збройної агресії рф проти України. ФОТО

У Луцьку вшанували пам’ять невинно вбитих дітей внаслідок збройної агресії росії проти України. 

Про це інформує ОВА. 

4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України. За ініціативи першої леді Олени Зеленської минулого року у цей день було започатковано щорічне проведення акції «Голоси дітей».

Ця дата була вибрана не випадково, адже саме 4 червня відзначають Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю ООН 9 серпня 1982 року.

Тож сьогодні на території розарію Кафедрального собору Святої Трійці у Луцьку начальник ОВА Юрій Погуляйко разом із представниками місцевої влади, священнослужителями та лучанами вшанували пам'ять маленьких янголів, які так рано зустрілись з людською жорстокістю та, на жаль, ніколи не стануть дорослими.

Опісля вони повісили на дерева дзвіночки, звук від яких символізує голоси вбитих найменших українців.

За інформацією державного порталу «Діти війни», з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 1 368 дітей поранені, а 551 – загинули.

«Будь-яка війна – це катастрофа для людства. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі людським життям. Війна завжди приносить за собою кров, розруху, біль і великі втрати. У такі часи нам потрібно зберігати спомин про загиблих у своєму серці», – підкреслила ведуча заходу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку ордени п'ятьох загиблих Героїв вручили їх рідним. ФОТО
Наступна новина На Волині спіймали чоловіка з Київщини, який планував вплав дістатися до Польщі
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні