У Луцьку за рік карантину побільшало випадків домашнього насильства

У Луцьку за рік карантину побільшало випадків домашнього насильства
Фото ілюстративне

За рік карантину у Луцьку значно збільшилась кількість випадків домашнього насильства.

Про це розповіла Суспільному юристка Луцького місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Савчук.

Із заявами про допомогу через фізичне чи психологічне насильство у родині до центру звертаються майже щодня.

"Протягом 2020-2021 років масово просто люди звертаються. Буває 5 осіб щоденно, в справах до домашньому насильству. Вони вже приходять сюди, ми готуємо першочергово заяву до поліції ", – розповідає юристка. Додає: юристи центру супроводжують заявників і в суді.

Неодноразового центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за останні два роки звертається лучанка Анна. Період розлучення з чоловіком, розповідає жінка, припав на карантин. Після розриву стосунків чоловік Анни став проявляти агресію та застосовувати силу.

"У нас 5 діток, старших діток троє, він налаштовує категорично не допомагати мамі, створює різні скандальні ситуації. Дуже багато було викликів по домашньому насиллю, по нанесенню тілесних пошкоджень. Я відчула, що я є жертва", – розповідає жінка.

Анна розповідає, вже виграла кілька судових справ з приводу домашнього насилля. Нині тривають судові процеси з розділу майна між колишнім подружжям. Наразі усі мешкають в одному домі.

Чи не найбільша проблема домашнього насильства – присутність дітей, – каже юристка. "В кожній моїй заяві, яку я готую, зафіксовано, що все відбувається в присутності малолітніх дітей. Тобто, психологічна травма в дітей однозначно є", – розповідає Ганна Савчук.

Читайте також: «На 8-му місяці вагітності я схудла на 6 кг». Історія невигаданої жінки, з якої знущався чоловік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили 2 205 хворих на коронавірус. Одужало — 9 405 людей
Наступна новина На Волині – 53 нових хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини