У Македонії - масова акція протесту через перейменування країни

У Македонії - масова акція протесту через перейменування країни

У столиці Македонії Скоп'є відбувся багатотисячний протест, організований правою опозицією, у якому взяли участь незадоволені спробами зміни назви країни для врегулювання конфлікту з Грецією.

Про це повідомляє Новое Время з посиланням на DW.

Повідомляється, що протестувальники зібралися перед урядовою будівлею з прапорами Македонії та опозиційної партії Внутрішня македонська революційна організація – Демократична партія македонської національної єдності.

Лідер партії Християн Мікоскі пообіцяв, що ВМРО-ДПМНЄ не підтримуватиме зміни у Конституції щодо перейменування країни.

Нагадаємо, після оголошення про незалежність від Югославії у 1991 році Македонія викликала обурення Греції, оскільки використовувала назву однойменного грецького регіону, який розташований на півночі Греції, на кордоні з Македонією.

На початку 2018 року десятки тисяч людей протестували в грецьких Салоніках проти вживання назви Македонія стосовно Колишньої Югославської Республіки Македонія.

З огляду на цю суперечку Греція блокувала приєднання Македонії до НАТО та ЄС. Крім того, в ООН країна входить у врегулюванні суперечки під офіційною назвою "колишня югославська Республіка Македонія".

Розгляд цього спору дасть поштовх перспективам Македонії до вступу в ЄС і НАТО.

Прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив, що компромісним варіантом перейменування країни стала назва Республіка Ілінденська Македонія.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Танкісти 14-ї бригади відправилися до Німеччини
Наступна новина Зворушує до сліз: фото випускного у шацькому дитсадку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні