У Нововолинську на місці недобудови планують звести багатоповерхівку з медичним центром

У Нововолинську на місці недобудови планують звести багатоповерхівку з медичним центром

У місті на Волині на місці недобудови може з’явитися житловий комплекс з медичним центром.

Йдеться про недобудоване приміщення на території Нововолинської лікарні, – повідомляє БУГ

5-го липня відбулися слухання з метою врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації – детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями медичного центру на вулиці Стуса, 2а.

У 80-х роках почалося будівництво поліклініки НЦМЛ на 600 місць, однак довести справу до кінця так і не вдалося. Зараз з’явився забудовник, який готовий звести там будинок, один чи два поверхи якого будуть відведені під медичний центр.

У приміщенні незавершеного будівництва неодноразово траплялися випадки з травмуванням дітей, які там розважалися.

На слуханнях начальник відділу містобудування та архітектури Михайло Вісьтак зазначив, що 5 років тому була спроба продати приміщення повністю під медичний заклад, однак охочих не знайшлося.

Головуючий на громадських заступник міського голови Олександр Громик зазначив, що ця будівля буде повністю зноситися під нове будівництво.

«Самостійно міська влада не доведе до ладу цей об’єкт. Він роками пустує, приміщення занедбане, неодноразово траплялися трагічні випадки. Знайшовся інвестор, який готовий побудувати будинок з медичним центром», – зауважив Громик.

З метою уточнення планувальної структури і функціонального призначення територій та визначення параметрів забудови окремої земельної ділянки, всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними і санітарно-гігієнічними нормами розроблено детальний план. Розробник містобудівної документації: підприємець Омелян М.А., місто Тернопіль.

Основні техніко-економічні показники проекту: передбачається будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями медичного центру на вулиці Стуса, 2а, на земельній ділянці площею 0,3690 га, площа забудови – 760,0 кв.м, площа замощення – 1325,0 кв.м, площа озеленення – 1605,0 кв.м.

14-го липня 2017-го року на аукціоні недобудовану поліклініку викупила на аукціоні разом із земельною ділянкою площею 0,1942 га за 786 000 гривень (з ПДВ) Олена Цьось, яка була єдиним претендентом на лот.

Умови, які виконавчий комітет Нововолинської міської ради виставив до купівлі приміщення – завершити будівництво об’єкту протягом трьох років з дня підписання угоди та використати його в подальшому під медичний центр.

На даний момент розроблений проект, у якому передбачається будівництво 9-поверхового будинку, біля якого буде дитячий та спортивний майданчик, парковка зі сторони вулиці Стуса, а також паркінг для авто відвідувачів вбудованого медичного центру зі сторони приміщень НЦМЛ.

Поряд з недобудованою поліклінікою розташоване пологове відділення лікарні, навпроти – інфекційне та психоневрологічне. На детальному плані території позначили, що до будинку буде відстань 30 метрів. Вісьтак зауважив, що це відповідає державним будівельним нормам.

Будівництво будинку передбачається на земельній площі 0, 3690 га. Питання про передачу частини ділянки, яка поки не перебуває в приватній власності, а це 0, 1748 га, та про затвердження даного будівництва та подальшу розробку документації буде вирішуватися на черговій сесії Нововолинської міської ради в серпні.

Депутати також повинні затвердити рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки, бо планується житловий будинок. Поки що ділянка передбачена для громадської забудови, а не житлової.

На одній із минулих сесій депутатам був наданий ескіз від потенційного забудовника, на якому показані житлові комплекси, які він зводив у інших містах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Продавці розповіли, скільки заробляють на «світязьких» пончиках. ВІДЕО
Наступна новина Україну накриє вбивча спека
Останні новини
Схожі новини