У селі під Ковелем люди просять запустити маршрутку до міста

У селі під Ковелем люди просять запустити маршрутку до міста
Фото - Репортер

На Волині жителі села Колодниця Ковельського району скаржаться на відсутність маршруток, через що їм доводиться пішки добиратись до міста Ковель.

Про таку проблему повідомила місцева жителька Людмила Тищук, пише ІА ВолиньPost.

Жінка розповіла, що близько 50 школярів та дорослих щодня долають 3 кілометри пішки, аби дійти до міста. 

Начальниця управління регіонального розвитку Ковельської РДА Лариса Білинська пояснила, що проблема існує через те, що перевізники відмовляються обслуговувати рейс через неприбутковість. За її словами, Ковельська РДА направила ряд звернень до замовника перевезень – Волинської ОДА щодо організації перевезень у село Колодниця. Втім, поки безрезультатно.

«Замовник перевезень реагує на ці листи, проводить постійно конкурси на перевезення, але перевізники відмовляються від участі, мотивуючи це тим, що маршрут неприбутковий. Останній тендер відбувся 26 грудня і ніхто не подався. Колодниця не забезпечує наповнюваність маршрутки. Зранку може їхати 10-15 людей, а в обід 2-3 людини», – пояснила вона.

«Нам надійшов лист від управління транспорту та інфраструктури Волинської ОДА, що зараз перевезення по цьому рейсу здійснює ТЗоВ «Галактика-Авто». Там є 3 рейси в день: о 7:10, 15:15, та 17:45. Сполучення є, але не у такому режимі, як його виставляли на конкурс, бо на конкурс виставляли 8 оборотних рейсів», – розповіла вона.

Також РДА звернулась до Ковельської міськради, аби у місті один з маршрутів продовжили аж до села Колодниця. «Наразі йдуть перемовини з містом та обласною адміністрацією, бо місто має звернутися, аби область їм погодила продовження маршруту», – підсумувала вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розмитнили понад 9 тисяч «євроблях»
Наступна новина У Луцьку попрощались із першим ректором ВДУ Анатолієм Свідзинським. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини